miercuri, 20 aprilie 2016

Aerostar și-a deschis porțile pentru viitorii săi angajați



  • manifestarea „Ziua Porților Deschise” a fost dedicată în acest an tinerilor care ar putea fi interesați de locuri de muncă în această companie


Manifestarea „Ziua porților deschise” a adunat, sâmbătă, 16 aprilie, la porțile companiei Aerostar, din Bacău, circa 1.000 de vizitatori. Ei au fost selectați din câteva mii însă, pentru a vizita întreprinderea, iar scopul principal al organizatorilor a fost prezentarea întreprinderii mai ales tinerilor care ar putea deveni angajați ai Aerostar în viitorul apropiat. Compania are nevoie de forță de muncă, iar tinerii – ne-au spus directorii acesteia – trebuie atrași încă din școală. Printre vizitatori s-au numărat, astfel, și clase de elevi de la colegii tehnice sau teoretice din județul Bacău. Aerostar este una dintre cele mai tehnolgizate întreprinderi băcăuane și din România, iar progresele realizate i-au permis să creeze noi locuri de muncă, pentru care până acum a și angajat 600 de tineri.

Ziariștii interesați de evenimentul de la Aerostar au fost incluși, pentru vizită, în unul dintre cele aproape 40 de grupuri constituite. Am însoțit, astfel, un grup de elevi de la Colegiul „Grigore Antipa”. De la intrare, am primit ediția specială a publicației „Panormaic Aerostar”, cu articole de prezentare a tuturor secțiilor întreprinderii și a obiectivelor de dezvoltare ale acestora, dar și a celorlalte activități conexe procesului de producție.
Organizatorii au ținut să le arate vizitatorilor tehnologiile moderne aplicate, mașinile și utilajele de ultimă generație, modul în care lucrează salariații aerostar și securitatea locurilor de muncă.
Primul obiectiv vizitat a fost hala pentru avioane mari, în care se aflau, pentru lucrări de reparații, un Boeing 737- 500, un Airbus A320 și un Boeing 737-400. Nu întâmplător, ultimul obiectiv a fost o secție care va intra foarte curând în producție, un veritabil laborator pentru tratarea suprafețelor pieselor de aluminiu prin eloxare cu acid tartric și sulfuric și prin vopsirea pe bază de apă. Aceasta este considerată investiția anului la Aerostar.
Vizitatorii au mai putut afla amănunte despre aplicația „Audit intern”, despre Laboratorul de metrologie, despre consolidarea și dezvoltarea durabilă a societății, despre strategia de perfecționare continuă a întreprinderii etc. „A fost foarte interesant ceea ce ni s-a prezentat, mai ales că unii dintre noi nu au văzut niciodată un avion la sol sau nici nu au călătorit cu avionul – ne-a spus Maria Paiu, elevă în clasa a XI-a, originară din Raionul Leova, satul Borogani, Republica Moldova. Ne-a impresionat și un avion ucrainean adeus la reparat, dar și modul în care se lucrează la Aerostar, cât de moderne sunt mașinile și utilajele din unele secții, cât de moderne sunt tehnologiile folosite. Se lucrează foarte curat, în mare siguranță. Compania are nevoie de forță de muncă, iar noi trebuie să fim interesați de acesta, poate în primul rând băieții, dar aici am văzut și multe femei la lucru.”

„Investițiile de până acum, precum și cele planificate în continuare, au ca scop dezvoltarea de capabilități care să ne permită să securizăm un număr în creștere de pachete de lucru și contracte. Vom continua pe aceeași linie de creștere, dar trebuie să fim convinș că stabilitatea locurilor de muncă și dezvoltarea companiei sunt în directă corelație cu îndeplinirea cerințelor clienților noștri”
Grigore Filip, directorul general al Aerostar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu