joi, 20 august 2015

Începe o noua sesiune de înscriere pentru ajutoare de stat



Ultima sesiune de înregistrare a cererilor pentru finanțarea acordată investițiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă va începe luni, 24 august. Bugetul acestei sesiuni este de 367 de milioane de lei. Perioada de valabilitate a schemei este cuprinsă între 1 iulie 2014 și 31 decembrie 2020, iar plata ajutorului de stat va fi efectuată în perioada 2015 - 2025.

Statul va suporta o parte din cheltuielile salariale pentru firmele care creează, în maximum trei ani de la finalizarea investiției, cel puțin zece noi locuri de muncă, din care minimum trei pentru persoane defavorizate, prin înființarea unei unități noi, prin extinderea capacității unității existente, prin diversificarea producției și schimbarea fundamentală în procesul general de producție.
Plata ajutorului de stat se face după efectuarea totală sau parțială a cheltuielilor eligibile, cu condiția ca prima rambursare a cheltuielilor să se realizeze ulterior creării a minimum zece noi locuri de muncă. Întreprinderea are obligația de a menține timp de minimum cinci ani, în cazul întreprinderilor mari, respectiv trei ani în cazul IMM-urilor, investiția inițială în stare de funcționare și fiecare loc de muncă nou creat.
Această sesiune se va încheia pe 18 septembrie. Pot solicita ajutor de stat, între altele, întreprinderi nou înființate sau în activitate, IMM-uri sau întreprinderi mari, din domeniile pescuit și acvacultură, producția primară de produse agricole, prelucrarea și comercializarea produselor agricole când valoarea ajutoarelor este stabilită pe baza prețului sau a cantității achiziționate de la producătorii primari, activitățile care facilitează închiderea minelor de cărbune necompetitive, sectoarele transporturilor și energiei, exportatorii către țări terțe sau ate state membre și activitățile de exploatare (ajutor pentru exploatare). Societățile nou înființate trebuie să aibă un capital social subscris în valoare de cel puțin 30.000 de lei.
Nivelul maxim al ajutorului de stat de care poate beneficia o întreprindere este de 50%, dar nu mai mult de 37,5 milioane de euro (echivalentul în lei) în Regiunea Nord-Est.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu