miercuri, 8 iulie 2015

Un sondaj de opinie al ANAF, pretext pentru o fraudă



Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) atrage din nou atenția asupra unei fraude în derulare care are loc prin apeluri telefonice și prin care contribuabililor le sunt solicitate, în numele Fiscului,  date bancare și alte informații confidențiale. Pretextul folosit de infractori este chiar un sondaj de opinie derulat de ANAF în această perioadă.
Sondajul ANAF este efectuat tot telefonic, dar – a comunicat Agenția – nu se pun întrebări referitoare la date ale contribuabililor legate de conturi bancare, de carduri asociate conturilor deschise sau de cuantumul datoriilor la bugetul de stat.
Sondajul ANAF are ca obiectiv evaluarea efectelor  și rezultatelor campaniei media  în desfășurare. Singurele întrebări sunt „În ce an a fost înființată compania dvs?”, „Care este codul CAEN al companiei dvs.?”, „Care a fost numărul mediu de angajați în anul 2014”, „Care a fost cifra de afaceri în anul 2014?”, „În ce județ este sediul companiei/firmei dvs.?”, „În ce localitate este sediul companiei/firmei dvs.?” și „Ce tip de contribuabil sunteți?”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu