Academia de Advocacy lansează, joi, 22 martie, de la ora 11,00, programului de formare profesională în lobby şi advocacy din cadrul proiectului "Partener Activ şi Implicat". Evenimentul va avea loc în sala de conferinţe a Hotelului Dumbrava, din Bacău. Evenimentul marchează deschiderea înscrierilor în acest program pentru a doua generaţie de viitori lobbyişti din Regiunea Nord-Est şi oferă ocazia participanţilor de a pune întrebări experţilor din proiect. Cursurile sunt certificate de Unitatea Executivă a Consiliului Naţional al Calificărilor şi al Formărilor Profesionale a Adulţilor şi au ca grup ţintă reprezentanţi ai sindicatelor, patronatelor, camerelor de comerţ, asociaţiilor de IMM-uri, organizaţiilor neguvernamentale şi asociaţiilor de jurnalişti.
Participanţii vor avea ocazia să afle de la Radu Nicosevici, team leader al proiectului, detalii privind condiţiile de înscriere şi calendarul programului de formare din regiune. De asemenea, vor putea să înţeleagă impactul programului “Partener activ şi implicat” şi prin intermediul poveştilor de succes ale absolvenţilor acestor cursuri din regiunea Nord-Est, care au implementat activităţi de advocacy, intrând în contact direct cu decidenţii politici.
Programul de formare din cadrul proiectului prevede două săptămâni de curs despărţite de două perioade de aplicaţii practice de 8, respectiv 10 săptămâni. Prima săptămână de curs este certificată în "Dialog social şi advocacy", iar cea de-a doua în "Specialist în activitatea de lobby".
Academia de Advocacy este o organizaţie non profit, care asistă grupurile legitime de interese în amendarea actelor normative relevante şi mobilizează participarea acestora în elaborarea politicilor publice. Academia pune la dispoziţia grupurilor legitime de interese programe de advocacy, lobby, instruire, asistenţă tehnică, consultanţă de specialitate, monitorizare, analiză diagnostic şi cercetare.
Proiectul “Partener Activ şi Implicat” îşi propune ca, pe parcursul a trei ani, să pregătească în tehnici de lobby şi advocacy 800 de reprezentanţi ai societăţii civile - oameni de afaceri, sindicalişti, jurnalişti, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale. Aceştia vor ajunge să stăpînească tehnici şi mecanisme profesionale de intervenţie în dialogul social, vor ajunge să cunoască modalităţile legale de acces şi participare în procesul public decizional, respectiv vor putea susţine argumentat poziţia celor pe care îi reprezintă în negocierile cu reprezentanţii decidenţilor politici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu