miercuri, 7 martie 2012

Bacău: Schimb de experienţă între salariaţii camerelor de comerţ

Patronatul din industria lemnului Bacau,
un exemplu pentru salariatii camerelor de comert
Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) din Bacău a fost, recent, gazda "Schimbului de experienţă şi bune practici", o acţiune cuprinsă în proiectul "Schemă inovativă de adaptabilitate specifică sistemului cameral românesc", cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013. Proiectul este derulat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în parteneriat cu camerele de comerţ din judeţele Bacău, Braşov, Prahova, Satu Mare şi Vâlcea, cu Universitatea de Vest Timişoara, Escola Profissional Cristóvăo Colombo (Portugalia) şi MONDIMPRESA - agenţie a Uniunii Camerelor de Comerţ din Italia.
Schimbul de experienţă, la care au participat 42 de angajaţi ai camerelor de comerţ din întreaga ţară, urmează după "Cursul de specializare în ocupaţia de consultant cameral", desfăşurat în luna noiembrie 2011 la Slănic Moldova şi vizează asigurarea flexibilităţii teoretice şi practice a angajaţilor camerelor de comerţ pentru adaptarea la cerinţele mediului economic în schimbare şi la provocările globalizării. Tematicile abordate acum au fost Reprezentarea şi apărarea intereselor membrilor - funcţia consultativă, Organizarea de târguri şi expoziţii şi Organizarea de cursuri. "Activităţile, organizate în plen şi pe ateliere - spune directorul general al CCI Bacău, Mihai Tulbure -, au avut un pronunţat caracter interactiv şi au permis participanţilor să prezinte exemple de bune practici din sistemul cameral şi să pună bazele unor acţiuni comune între camerele de comerţ prezente la eveniment. Participarea celor 42 de salariaţi ai camerelor din întreaga ţară la Întrunirea Comisiei pentru Industria Lemnului a permis cunoaşterea modului de relaţionare cu firmele şi a modalităţilor de identificare a problemelor cu care se confruntă agenţii economici în activitatea lor. De asemenea, au fost dezbătute şi principalele propuneri de măsuri privind rezolvarea problemelor pe care firmele le au în relaţiile cu autorităţile locale, judeţene, regionale şi naţionale.
"Aceste propuneri, împreună cu cele rezultate din întîlnirile pe celelalte 16 comisii ale Camerei - a precizat Mihai Tulbure -, vor face obiectul unor demersuri (memorii, intervenţii, întâlniri etc.), pe care Camera le va face în perioada următoare în relaţia cu autorităţile statului, în vederea îmbunătăţirii climatului de afaceri".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu