Constantin Scripăţ, Mihai Tulbure şi Dorin Floareş au deschis conferinţa de lansare a proiectului (Foto: Petru DONE) |
Obiectivele specifice ale proiectului sunt crearea unei reţele mobile de puncte de susţinere şi stimulare directă a antreprenorilor locali, îmbunătăţirea calificării managerilor, a femeilor manager şi a angajaţilor prin cursuri autorizate, dezvoltarea antreprenorială prin servicii suport de consultanţă şi integrarea inovării în firme prin introducerea programelor de formare profesională de formatori şi coaching. "Genul acesta de programe - a spus Dorin Floareş -, prin care se oferă consultanţă, dar şi posibilitatea de a învăţa, nu sunt singulare în România. DARMA este, însă, important pentru că reuneşte camere de comerţ, iar proiectul este strategic prin implicarea a două regiuni de dezvoltare (Nord-Est şi Sud-Est) şi pentru că avem un partener cu experienţă, Indeco Iaşi. Camerele de comerţ au datoria de a participa la formarea mediului economic, cu aplicabilitate către cei care au nevoie de ceea ce putem oferi peiun aceste proiecte, IMM-urile, dar şi a persoanelor care doresc să pornească pe calea muncii private".
Prin proiect vor fi deschise patru birouri de consiliere şi consultanţă antrepreneorială (unul la Camera de Comerţ din Bacău) şi vor fi organizate, anual, 12 module de cursuri gratuite, pentru 1.440 de persoane. De asemenea, se va acorda consultanţă antreprenorială printr-o reţea mobilă şi prin birourile judeţene pentru 4.920 de persoane, din care 1.800 din mediul rural şi urban, 2.400 de manageri şi angajaţi, 480 de femei manager, 120 de tineri cu studii medii şi 120 de tineri cu studii superioare.
Cursurile oferite sunt "Dezvoltarea abilităţilor manageriale", "Manager de resurse umane", "Director de vânzări", "Cum să devii un antreprenor de succes", "Formare profesională de formatori la locul de muncă", "Viziune antreprenorială şi comerţ în statele UE", "Coaching la locul de muncă", "Manager de proiect", "Management, marketing şi PR", "Strategie organizaţională în situaţii de criză", "Recrutare, selecţie şi inducţie de personal" şi "Managementul afacerilor mici şi mijlocii". Şapte dintre cursuri sunt autorizate de Centrul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor, iar la acestea sunt admişi numai absolvenţii de studii superioare. Cursurile se finalizează cu o atestare prin certificate recunoscute european.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu