duminică, 25 iulie 2010

S-au aprobat ajutoarele de stat pentru agricultura 2010


Guvernul a stabilit ajutoarele de stat care se acorda producatorilor agricoli pentru anul 2010 si suma totala acordata fiecarei forme de ajutor de stat. Acestea sint:
1. Ajutorul de stat pentru realizarea angajamentelor asumate voluntar in favoarea bunastarii pasarilor si porcinelor;
2. Ajutorul de stat pentru sectorul cresterii animalelor in vederea acoperirii costurilor legate de colectarea si transportul cadavrelor de animale (ajutorul de stat se acorda sub forma de servicii subventionate in proportie de pina la 100%, producatorilor agricoli organizati in microintreprinderi, intreprinderi mici si mijlocii - IMM care isi desfasoara activitatea in domeniul productiei de produse agricole, care au incheiat contract de prestari servicii cu o unitate autorizata in conditiile legislatiei in vigoare sa desfasoare activitatea de procesare / incinerare / coincinerare a subproduselor de origine animala care nu sint destinate consumului uman).
3. Ajutorul de stat pentru motorina utilizata in agricultura, acordat sub forma de rambursare, ca diferenta dintre acciza standard si cea redusa;
4. Ajutor de stat pentru plata primelor de asigurare, pentru a veni in sprijinul producatorilor agricoli si pentru incurajarea acestora sa asigure culturile agricole, animalele, pasarile si familiile de albine (IMM, pentru plata primelor de asigurare conform contractelor de asigurare incheiate cu societatile de asigurare-reasigurare).

Cine primeste ajutorul de stat

Beneficiarii masurilor 1, 3 si 4 sint producatorii agricoli, persoane fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale constituite potrivit OUG nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, cu modificarile ulterioare, si/sau persoane juridice, grupuri de producatori recunoscute, inclusiv recunoscute preliminar, sau organizatii de producatori recunoscute, dupa caz, care sint inregistrati in Registrul agricol, Registrul fermelor, Registrul plantatiilor viticole, Registrul national al exploatatiilor, care exploateaza terenuri agricole, individual sau in forme de asociere conform legislatiei in vigoare si care detin, cresc sau exploateaza animale, individual sau in forme de asociere conform legislatiei in vigoare in scopul obtinerii productiei agricole.
Beneficiarii masurii de la punctul 2 sint microintreprinderi, IMM din sectorul cresterii animalelor, unitatile de productie în care sint tinute, detinute sau ingrijite animale de catre producatorul agricol, inregistrate la Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Bacau si in registrul agricol, in scopul obtinerii productiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu