miercuri, 21 octombrie 2015

Confecționerii de la Dialma răspund la numele Industries Yield



  • surse din domeniu și din presă susțin că aici vor fi fabricate produse sub marca Moncler


Fabrica de confecții Dialma Bacău (înregistrată în comuna Sărata, dar situată la ieșirea din Bacău spre Adjud, la drumul național E85 -  Km 281) a fost preluată de un producător italian din același domeniu, prin firma Industries Yield, înregistrată de Ministerului Finanțelor Publice (MFP) din România la 14 septembrie 2015, ca punct de lucru al companiei italiene Industries Spa, conform actului de cumpărare 4108 din 31 august 2015. Tot după datele de la Ministerul de Finanțe, investiția este susținută de un ajutor de stat în valoare de aproape 17,3 milioane de lei, pentru constituirea a 780 de locuri de muncă, din care 234 pentru lucrători defavorizați. Dosarul firmei Industries Yield a întrunit cel mai mare punctaj în lista MFP (108), cu mult peste următoarea firmă admisă la finanțare. Despre această tranzacție, presa a avansat supoziții că ar fi sub auspiciile unei cunoscute mărci din domeniu, Moncler, tot din Italia.

Dialma a fost, cel puțin până anul trecut, o firmă prosperă, a cărei cifră de afaceri a crescut, în 2014, la aproape 10 milioane de lei. De la înființarea, în 1998, cifra de afaceri a crescut permanent, de aproape zece ori, cu mici sincope, dar pe același trend au fost și cheltuielile. Însă, prin diferență, profiturile au ținut un pas săltăreț aproape constant, din 2012 fiind vizibilă din nou o creștere peste nivelurile din anii precedenți. Cumpărătorii italieni au ales bine „marfa”.

Discreție totală

Despre această tranzacție cei implicați direct păstrează o discreție totală. Un simplu telefon la sediul firmei Dialma ne-a pus în fața primei surprize. Secretara (sau oricine o fi răspuns la apel) ne-a dat asigurări că pe doamna directoare a fabricii nu o putem găsi, dar nici nu am putea obține de la ea vreun răspuns, pentru că nimeni nu vorbește despre tranzacție. Am crezut că mai mult noroc am putea avea la societatea Dialma Arad, întrucât Dialma Bacău era înregistrată ca punct de lucru al acesteia. De la Szabo Valentin, persoana de contact, răspunsul a fost tot neconcludent. „Nu avem nimic de a face cu fabrica din Bacău – a spus acesta. Suntem întreprinderi independente. Numai proprietarul lor din Italia ar putea spune ceva”.
Cu sau fără vreun răspuns, cert este că la Dialma Bacău acum răspund cei de la Industries Yield. Dacă aici este mâna celor care administrează brandul Moncler, cu atât mai bine. Ziarul Financiar crede că Moncler este prima unitate de produc­ție de pe plan local a produ­că­torului italian, în con­di­țiile în care până acum hainele Moncler se făceau, la noi, în sistem lohn, în colaborare cu producă­tori locali.

Ce este brandul Moncler

Remo Ruffini
Moncler a fost fondat în Franța, în Monestier-de-Clermont, Grenoble, în 1952 și este produs, în prezent, în Italia. Brandul a susținut de-a lungul anilor o cercetare tehnologică acerbă, sprijinit de experți în domeniul activităților legate de sportul montan. De aceea și produsele sunt destinate sportivilor, în primul rând, sau iubitorilor domeniului. În anul 2003, omul de afaceri Remo Ruffini a preluat firma. În 2014, Moncler a angajat 1.407 oameni și acum operează prin intermediul unei rețele de 172 de magazine mono-brand (din care 134 operate direct), precum și prin canalul de distribuție en-gros. Parcursul anului 2014 a raportat venituri de 694,2 milioane de euro. Firma este activă în aproximativ 70 de țări și patru zone geografice din lume: Europa, Orientul Mijlociu Africa, Asia și cele două Americi.
Născut în 1961, Remo Ruffini s-a format profesional în Italia și Statele Unite, unde, chiar înainte de terminarea studiilor, și-a început experiența profesională în lumea modei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu