vineri, 8 aprilie 2022

Aerostar, aniversată la Teatrul Bacovia

Compania Aerostar, din Bacău, împlinește pe 17 aprilie 69 de ani de la înființare. Evenimentul va fi marcat, între altele, cu o suită de cinci reprezentații teatrale, pe scena Teatrului Municipal „Bacovia”, cu piesa „Zăpezile de altădată” de Dumitru Solomon, regizată de Marius Gîlea. Teatrul Bacovia susține cele cinci reprezentații, cu casa închisă, pentru angajații Aerostar, în zilele de 13, 14, 15, 18 și 19 aprilie.

Aerostar este una dintre cele mai importante companii băcăuane și face parte din elita industriei aeronautice românești și mondiale.

Pe 17 aprilie 1953 a fost emisă Hotărârea Consiliului de Miniștri al României prin care era înființată Uzina de Reparații de Avioane Bacău (URA). Ulterior, aceasta a devenit, succesiv, IRAv (Întreprinderea de Reparații de Avioane), IAv (Întreprinderea de Avioane), iar din anul 1991 AEROSTAR.

Aerostar – spunea președintele ei, Grigore Filip - a însemnat industrie-producție, reparații și modernizări de mii de avioane, motoare și echipamente militare la standarde de compatibilitate și de interoperabilitate NATO. Mai toate avioanele Airbus care zboară astăzi în lume au și piese și echipamente realizate la Aerostar, iar milioane de piese și componente de aviație civilă fabricate aici se regăsesc pe avioanele care zboară în întreaga lume. Baza de întreținere pentru avioane civile Boeing 737 și Airbus 320 de la Aerostar este „Nr. 1 în România” și în această parte a Europei.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu