duminică, 9 mai 2021

Propuneri arhitecturale noi pentru un Bacău modern și civilizat

Arhitectul Alexandru Șerban Bălan continuă seria proiectelor propuse pentru realizarea unei imagini moderne și civilizate a Bacăului, inclusiv prin regenerare urbană și renovarea puținelor clădiri vechi, de patrimoniu, care au mai rămas în picioare. Tânărul și surprinzătorul arhitect lucrează de mai mulți ani la refacerea cu mijloace specifice tehnologiei IT a imaginilor altor imobile din zestrea istorică a Bacăului.

Propunerile de proiecte urbanistice sunt originale și menită să aducă municipiului Bacău mai multă personalitate, să pună în evidență unele obiective culturale sau să conducă la îmbunătățirea gradului de locuire a urbei. Unele dintre ele au fost prezentate și Forumului zonal de arhitectură și urbanism MOLDOVA REPER 2030, eveniment care are loc chiar în Bacău.

Alexandru Șerban Bălan
Cititorii ziarului nostru au putut vedea, deja, o suită de imagini din diferite unghiuri ale fostei Stații de cale ferată (Gara Bacău), ale fostului Cinema Muncitorul, realizate prin randare după fotografii vechi ale acestui obiectiv. Este deja cunoscut proiectul pentru refacerea și amenajarea zonei casei „”Vasile Alecsandri”, dar și cel al zonei pietonale Pasajul Revoluției și Piața Revoluției (cunoscută mult timp ca Piața Florescu) și zona de lângă Parcul Catedralei sau zona fostului Teatru de Vată.

Cele mai noi propuneri sunt pentru reamenajarea zonei Autogării Bacău, a incintei Liceului Teoretic „Grigore Tăbăcaru” sau a amplasamentului din fața Catedralei catolice „Sfinții Petru și Paul”.

Iată acum propunerile pentru reamenajarea zonei autogării din Bacău, dar vom reveni și cu alte proiecte.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu