luni, 10 mai 2021

Începe „Școala emoțiilor” pentru copiii insulino-dependenți și părinții lor

  •  proiectul este pus în aplicare de Lions Club Bacău Moldova Bacău

Asociația Lions Club Bacău Moldova pune în aplicare, din această lună, cu sprijinul finanțării obținute în programul Start ONG lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow, proiectul „Școala emoțiilor pentru cei mici și ai lor părinți”, destinat copiilor insulino-dependenți. Lions Club Moldova are o experiență de 26 de ani în organizarea primei tabere pentru copii insulino-dependenți, inițiativă întreruptă însă de pandemia de coronavirus.

Proiectul are scopul de a ajuta, timp de două luni, prin ședințe săptămânale de psihoterapie de grup, art-terapie și dezvoltare personală, 20 de copii insulino-dependenți, pentru a învăța să-și gestioneze emoțiile și pentru a putea duce o viață cât mai normală. Totodată, și părinții acestora vor participa la ședințe de psihoterapie de grup.

Copiii afectați de diabet au o viață foarte diferită de ceilalți. Ei află încă de la diagnosticare că sunt dependenți de insulină. Boala vine la pachet cu o mulțime de restricții alimentare, dar și în activități de rutină. Zilnic, viața lor este decisă de nivelul arătat de glucometru: ceea ce fac într-o zi, ceea ce mănâncă. Împreună cu părinții lor, au nevoie să învețe modalități de coping pentru a putea face față emoțiilor declanșate de această afecțiune, pentru că doar așa își pot gestiona mai ușor afecțiunea.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 de euro. Programul Start ONG este un simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.

Ovidiu Marchiș, președintele Lions Club Bacău Moldova: „Ne-am dat seama, pe parcursul proiectelor desfășurate de asociația noastră, că toți copiii cu diabet au nevoie de multă susținere. Am gândit acest proiect drept un grup de suport destinat unui număr de 20 de copii cu diabet din Bacău, prin care aceștia să își mențină echilibrul emoțional, să se prevină sau diminueze stările emoționale negative și să învețe, prin workshop-uri susținute de medici diabetologi și nutriționiști, cum să procedeze pentru a se simți mai bine. Avem o echipă de 3 psihologi cu o bogată experiență în lucrul cu copiii care vor fi alături de ei pe parcursul atelierelor.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu