vineri, 4 septembrie 2020

Alexandru Tomescu vine cu vioara Stradivarius Elder Voicu la Ghimeș-Făget


Violonistul Alexandru Tomescu va susține, pe 14 septembrie, un concert extraordinar cu vioara Stradivarius Elder Voicu la Biserica Romano-Catolică din Ghimeș-Făget. Concertul va începe de la ora 19,00, iar cunoscutul violonist va fi acompaniat la bandoneon de artistul argentinian Omar Massa. Evenimentul face parte din Turneul Internațional Stradivarius și este organizat, la Ghimeș-Făget, în parteneriat cu ONG-ul „Oamenii inspiră” și companiile Xilopal și Degustarium.

Organizatorii propun un program muzical „PIAZZOLLA 99” îmbinat cu muzica lui Beethoven, Enescu, Massennet, Bach, Haendel și Proumbescu, în grandoarea catedralelor catolice sau curțile acestora, transformate în adevărate săli de spectacol, care definesc timpul în cea mai frumoasă formă de expresie a emoției.
Turneul Internațional Stradivarius are deja 12 ediții, ediția 2020 fiind a 13-a, iar violonistul Alexandru Tomescu, liderul acestui proiect, își asumă angajamente pe termen lung, în întâlniri care rezistă timpului.
Creșterea vizibilității și promovarea valorilor culturale românești în lume – mai spun organizatorii - constituie scopul principal al Turneului Internațional Stradivarius și a acțiunilor violonistului Alexandru Tomescu, în asociere cu Institutul Cultural Român.
„Consumul cultural a crescut enorm în tot acest timp în care suntem izolați în case, de la filme la cărți, de la muzică, la operă sau la vizite virtuale în muzeele lumii. Tocmai de aceea foarte multe instituții culturale din întreaga lume au oferit acces gratuit la biblioteci, spectacole, filme documentare sau de ficțiune, lucrări de artă pentru a-i ajuta pe oameni să reziste, să le dea sens, să le ofere povești, să rămână împreună în lipsa contactului fizic dar să se apropie prin cultură.” – au precizat amfitrionii evenimentului
Biletele la acest concert sunt disponibile pe https://www.blt.ro/concert-alexandru-tomescu-ghimes-faget.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu