miercuri, 4 martie 2020

Consultare publică pentru finanțarea tinerilor fermieri


Tinerii fermieri care își doresc, pentru deschiderea afacerilor, finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 au la dispoziție pe internet, de miercuri, 4 martie, până pe 14 martie, versiunea consultativă a Ghidului solicitantului pentru submăsura 6.1 Sprijin pentru instalarea tânărului fermierdin acest program.

Versiunea consultativă a Ghidului a fost lansată de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) pe pagina oficială de internet a Agenției, www.afir.info, la secțiunea Transparență decizională”. Toți cei interesați pot să transmită propuneri sau observații pe adresa de e-mail consultare@afir.info.
Solicitanții eligibili pentru sprijinul nerambursabil acordat prin această linie de finanțare sunt tinerii fermieri care se instalează ca unici șefi al exploatației agricole și persoanele juridice cu mai mulți acționari, unde un tânăr fermier se instalează și exercită un control efectiv pe termen lung în ceea ce privește deciziile referitoare la gestionare, la beneficii și la riscurile financiare legate de exploatație.
Pentru a fi eligibilă, exploatația trebuie să îndeplinească cel puțin următoarele condiții: să aibă o dimensiune economică cuprinsă între 12.000-50.000 de unități SO (Standard Output – valoarea producției standard, media pe cinci ani), să fie înregistrată ca microîntreprindere sau întreprindere mică și să fie înregistrată în Registrul Unic de Identificare al Agenției de Plăți și Investiții în Agricultură), în Registrul agricol și/sau în Registrul exploatațiilor al Agenției Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

„Sprijinul public acordat prin intermediul submăsurii 6.1 este integral nerambursabil și în valoare de maximum 50.000 de euro. De asemenea, sprijinul se acordă în baza unui plan de afaceri, sub formă de primă în două tranșe, astfel: 75% din cuantumul sprijinului la semnarea Contractului de finanțare și 25% din cuantumul sprijinului se va acorda în funcție de implementarea corectă a Planului de afaceri, fără a depăși trei ani sau cinci ani pentru exploatațiile pomicole.”
Andrei Seto, directorul Oficiului județean Bacău al AFIR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu