marți, 10 decembrie 2019

Expoziție cu artefacte din Primul Război Mondial, la Onești


La Muzeul de Istorie din Onești, joi, 12 decembrie, de la ora 12,00 va fi vernisată expoziția „Obiecte cu poveste”, obiecte descoperite pe frontul Primului Război Mondial în județul Bacău. Organizatorul expoziției este Asociația „Prospectorii Istoriei”, din Comănești, în parteneriat cu Asociația Regimentul 15 Infanterie din Iași, cu Muzeul Militar Național Român, cu Biblioteca „Radu Rosetti” din Onești, cu Municipiul Onești și cu societățile Aerostar și asociația Holland.ro

„O parte din aceste piese – spune Florin Boșoteanu, președintele Asociației Prospectorii Istoriei - au o poveste aparte, fiind fie parte din echipamentul militar al soldaților care au luptat pe frontul din Moldova, fie obiecte personale care vorbesc despre moralul soldaților, despre credință ca ultima speranță și dorința de a ajunge înapoi acasă, în familie”.
În expoziție vor mai fi expuse câteva picturi tematice, realizate prin tehnică mixtă, cu simbolism aparte, special pentru Centenarul României Mari.
Vernisajul va fi urmat de o scurtă sesiune de comunicări despre activitatea dedicată anilor Centenar în județul Bacău, despre activitatea Asociației Prospectorii Istoriei și despre recent inauguratul ansamblu monumental de pe Dealul Coșna - comuna Pârgărești. Vor vorbi ing. Nicolae Gnatiuc, primarul Municipiului Onești, Ionuț Tenie, directorul Bibliotecii Municipale „Radu Rosetti”, ing. Florin Boșoteanu, col. (r) dr. Dan Prisăcaru, directorul Muzeului Militar National „Regele Ferdinand I”, filiala Iași, și Ion Luncanu, președintele Asociației Regimentul 15 Infanterie.
La final, interpreta de muzică populară Mihaela Iordache Farcaș va susține un recital.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu