miercuri, 11 decembrie 2019

PER are subfilială la Târgu Ocna

Marius Cașiș și Traian Ursu

Filiala Bacău a Partidului Ecologist Român (PER) are o nouă subfilială în orașul Târgu Ocna, iar președintele noii organizații este Traian Ursu. Până la începutul lunii februarie, noul președinte interimar al filialei județene, Marius Cașiș, trebuie să reorganizeze și să revigoreze activitatea și structurile acesteia.

„Avem – spune președintele interimar – o zonă de munte în care activitățile pot sta mult sub semnul ecologiei și în care se poate dezvolta mai mult agroturismul. Pentru protejarea acestora trebuie făcut mai mult”.
PER are ca scop principal „promovarea și apărarea principiilor ecologiste liberale pe plan politic, economic, științific și social”. Partidul a lansat de curând documentul „O direcție echitabilă pentru România”, proiect național prun care propune „punerea în dezbaterea Consiliului Suprem de Apărare a Țării a măsurilor privind combaterea schimbărilor climatice”. PER solicită consolidarea diplomației ecologiste a țării, justiția climatică și ecologică - Justiția ECO, recunoașterea și definirea „statutului de refugiat în urma dezastrelor naturale majore”, salvarea pădurilor naționale, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră până la zero în cel mai scurt timp, stoparea pierderii biodiversității și etichetarea corectă a produselor alimentare. De asemenea, se mai solicită gestionarea deșeurilor, măsuri imediate privind implementarea uniformă a colectări selective a deșeurilor la nivel național, măsuri ECO-City pentru administrațiile locale din orașele și municipiile României, interzicerea tăierilor haotice de păduri pe zece ani, interzicerea exportului de buștean și cherestea pe 20 de ani, protejarea ariilor naturale și a parcurilor naționale, precum și înăsprirea legislației naționale privind protecția mediului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu