marți, 26 noiembrie 2019

PER cere PNL-ului interzicerea prin lege a traseismului parlamentarilor

  • se solicită alegerea primarilor în două tururi
Noul președinte al filialei din Bacău a partidului Ecologist Român (PER), Marius cașiș, ne semnalează solicitările făcute de președintele acestei formațiuni politice, Dănuț Pop, cu privire la stabilitatea sistemului politic din România.

Dănuț Pop
„Victoria zdrobitoare a lui Klaus Iohannis - scrie pe facebook Dănuț Pop - obligă și mai mult PNL-ul la o guvernare corectă și fără erori. Abia de astăzi guvernul Orban intră în febra guvernării și va trebui să își asume promisiunile afirmate înaintea moțiunii de cenzură. Cu toate acestea, se impun și alte măsuri urgente și necesare pentru stabilirea ordinii și a disciplinei pe scena politica românească, din respect pentru voturile date de români. Astfel, Partidul Ecologist Român solicită partidului aflat la guvernare să adopte în Parlament legea care să interzică parlamentarilor să mai migreze către alte partide. Traseismul parlamentarilor în timpul mandatelor este o dezamăgire pentru electorat, dar mai ales un instrument sigur pentru reconfigurarea majorității parlamentare. Așadar, în numele corectitudinii și al respectului față de votanții din România, PNL trebuie sa facă această schimbare legislativă privind funcțiile elective.
De asemenea, solicităm PNL-ului modificarea legislației electorale privind alegerea primarilor în două tururi, amendament arzător, cu efecte imediate în alegerile locale din această primăvară! Eliminarea pragului electoral sau scăderea de la 5 la 3%, eliminarea listelor de semnături, precum și alte modificări ce vizează finanțarea partidelor parlamentare sunt solicitări concrete pe care ecologiștii le doresc de mulți ani.
Considerăm că doar după atingerea acestor obiective legislative scena politică din România va fi cu adevărat reprezentativă pentru români, iar de astăzi PNL are șansa de a schimba istoria!”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu