miercuri, 27 noiembrie 2019

Moinești final în ABC-ul Colectării selective, ediția de toamnă


Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) Moinești a premiat instituțiile școlare care s-au remarcat în aplicarea proiectului „Împreună pentru mediu”.

Proiectul – ne-a informat consilierul pe probleme de mediu al UAT, Daniela Enea – a fost aplicat în perioada 15 octombrie - 26 noiembrie, în parteneriat cu instituțiile de învățământ moineștene, prin activități de informare, de conștientizare și de colectare selectivă a deșeurilor. În perioada 26 octombrie – 16 noiembrie a fost organizat un concurs între clasele fiecărei instituții școlare, care a  constat în colectarea oricărui tip de deșeuri reciclabile. Primii 30 de elevi din fiecare școală care au colectat cea mai mare cantitate au fost premiați.
În perioada 19-25 noiembrie, toate datele referitoare la cantitățile colectate au fost evaluate și transmise la UAT, iar primele trei instituții școlare câștigătoare au fost premiate.
Cu prilejul festivității de premiere, Direcția de Sănătate Publică, prin Departamentul de promovare a sănătății, a prezentat un material cu riscurile fumatului și necesitatea, iar Departamentul de mediu al UAT a prezentat un ghid de bune practici agreate pentru asigurarea colectării selective a deșeurilor.
La festivitate au participat peste 300 de elevi din toate instituțiile de învățământ care au subscris acțiunilor.

„Mulțumim participanților pentru modul în care au ales să ne fie alături în demersurile noastre dedicate protejării mediului și îi așteptăm în continuare să dedicăm acțiuni și evenimente pentru asigurarea protecției mediului și a sănătății publice.”
Valentin Vieru, primarul municipiului Moinești

Un comentariu: