duminică, 29 septembrie 2019

Legislația muncii și a taxelor locale analizate la CECCAR Bacău


Membrii Filiali Bacău a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din Romania (CECCAR) au analizat, împreună cu specialiști ai Instituțiilor Teritoriale ale Muncii (ITM) ultimele prevederi ale legislației pentru prevenirea și protecția în domeniul muncii, dar și aspecte privind taxele locale. Acțiunea a avut loc la un seminar de instruire și informare în domeniu moderat de președintele filialei CECCAR, Radu Mihai Faghiean, și de directorul executiv, Constantin Păstrăv.
La seminar au participat, de la ITM, inspectorii Brândușa Bucătaru și Mihai Diaconescu, iar de la Direcția Impozite și Taxe Locale Bacău Marius Slătinaru, șef de serviciu.
Au fost clarificate, între altele, aspecte privind încheierea și modificarea contractelor de muncă, evaluarea riscului la fiecare loc de muncă, instruirile periodice ale personalului, organizarea securității și sănătății în muncă, necesitatea controlului medical periodic obligatoriu în muncă și altele.
La seminar s-a discutat și despre mentenanța la Registrul general de evidența salariaților REVISAL și au fost prezentate facilitățile și procedura amnistiei fiscale pentru debitele restante la sfârșitul anului trecut. Au fost făcute, de asemenea, precizări asupra raportului de evaluare la trei ani pentru determinarea impozitului pe clădiri de către persoanele juridice, dar și asupra contului IBAN de virare a impozitelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu