miercuri, 25 septembrie 2019

Vara restanțelor bancare în Bacău


Restanțele la creditele bancare ale băcăuanilor au fost mai mari, comparativ cu lunile de primăvară, pe tot parcursul verii abia încheiate. Au crescut, însă și economiile bancare, iar creitele au început din nou să scadă.

Dacă din luna martie restanțele scăzuseră cu aproape 1,5 milioane de lei, în aprilie, din luna iunie – confom datelor făcute publice de Banca Națională a României (BNR) – acestea au fost ceva mai mari și au ajuns la aproape 94 de milioane de lei. Totalul creditelor a depășit, în luna august, patru 4,16 miliarde de lei, iar cel al economiilor în bănci se apropie de 12 miliarde de lei.

Județul Bacău are, în Regiunea Nord-Est, a doua cea mai mare valoare a creditelor bancare primite de populație, iar în luna august ponderea restanțelor în total credite a crscut din nou, așa cum a fost și în alte perioade precedente. Conform datelor BNR, în Bacău ponderea restanțelor în total credite a crescut la 2,25% în august, față de 2,19% în luna aprilie și 2,98% în noiembrie 2017. În Regiune, însă, proporția a scăzut în august, față de aprilie, de la 3,05 la 2,88%. În octombrie 2017 proporția depășise 4%.

Pe locul al doilea la credite, în regiune

În Regiunea Nord-Est, ponderea cea mai mare a restanțele în total credite o are județul Botoșani (5,69%). În valoare, cele mai mari restanțe rămân cele din județul Iași, de 249,40 de milioane de lei, însă și valoarea creditelor este cea mai mare în Iași, de 10.148 de milioane de lei. Valoarea creditelor, în volum, pentru județul Bacău este sub jumătatea celei din Iași.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu