vineri, 30 august 2019

Festivalul „Serile Filmului Românesc” ajunge la Onești


  • proiecții de film și invitați speciali: Irina-Margareta Nistor, Iura Luncașu, Cuzin Toma

După zece ediții în Iași, Festivalului Serile Filmului Românesc (SFR) ajunge și la Onești. Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Onești și Consiliul Local, iar invitați speciali sunt Irina-Margareta Nistor (Ambasador SFR), Iura Luncașu (regizor) și Toma Cuzin (actor). Timp de patru zile (5-8 septembrie), în Parcul Municipal (lângă roată) vor fi proiectate patru producții românești, printre care și filmul anului 2018 - Moromeții 2, în regia lui Stere Gulea.
Intrarea la filme este liberă, iar în caz de vreme nefavorabilă proiecțiile vor avea loc la Biblioteca „Radu Rosetti”, de la ora 18,00.
Serile Filmului Românesc este un festival inițiat în anul 2010, creat de Asociația Studenților Jurnaliști din Iași și organizat, în prezent, de Asociația ARTIS. În fiecare an sunt prezentate filme din diferite perioade ale cinematografiei românești, precum și
filme noi, filme de debut sau scurtmetraje. Conceptul festivalului implică difuzarea producțiilor românești, în prezența actorilor, regizorilor, a scenariștilor și a criticilor de film.
„La Onești – spune Andrei Giurgia, directorul SFR - s-a întâmplat să ajungem sub semnul filmelor racord cu un public special. Selecția este realizată împreună cu Ambasadorul festivalului nostru, Irina-Margareta Nistor. Ne bucură să ajungem aici cu invitați speciali și alături de partenerii care susțin festivalul lansat la Iași”.

Program SFR la Onești

Joi, 5 septembrie 2019
21.00 – Proiecție film: Moromeții 2 (regia: Stere Gulea)
Invitat: Cuzin Toma, actor
Prezintă: Irina-Margareta Nistor, ambasador SFR
Vineri, 6 septembrie 2019
21.00 – Proiecție film: Secretul fericirii (regia: Vlad Zamfirescu)
Prezintă: Irina-Margareta Nistor, ambasador SFR
Sâmbătă, 7 septembrie 2019
21.00 – Proiecție film: Ghinionistul (regia: Iura Luncașu)
Invitat: Iura Luncașu, regizor
Prezintă: Irina-Margareta Nistor, ambasador SFR
Duminică, 8 septembrie 2019
21.00 – Proiecție film: Despre oameni și melci (regia: Tudor Giurgiu)
Prezintă: Irina-Margareta Nistor, ambasador SFR
Proiecție în proiectului Centenarul Filmului Românesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu