- „Vrem să dezvoltăm gastronomia românească, acompaniată de vin” – spune noul șef al Selgros Cash & Carry România
Marius Florea-Vizante, Cezar Muntean și Sergiu Nedelea |
Demonstrația
culinară a fost una de poveste, plăcut interpretată de cei trei protagoniști,
care au arătat asistenței cum se poate pregăti un preparat din pește Somon,
fără stress. „Am preparat – ne-a spus Cezar Muntean -, un Somon frizante a la
Vizante. Un somon cu Proseco, dar și cu ceva foarte simplu, dar cu multă bună
dispoziție. Am fost la a patra ediție a festivalului și am vrut să atragem
alături de noi publicul băcăuan. Bacăul este acasă pentru toată lumea. Noi nu
bem doar vin, mai și gătim. Mă întorc de două-trei ori în Bacău, inclusiv la
Arena Bucătarilor de la Selgros”.
Sergiu Nedelea, Anca Boian - Head of Communications Department Selgros, Irina Stănciuc - director de district, Robert Hellwagner și Cezar Muntean |
Somelierul Sergiu
Nedelea, prezent în ringul preparatului de sâmbătă al Festivalului, nu s-a
lăsat impresionat de apetența actorului devenit bucătar peste zi, nici de maestrul
care l-a supravegheat, ci a recomandat publicului ce vinuri pot fi consumate la
un astfel de preparat. „Am ales – ne-a declarat Sergiu Nedelea – un roze somon,
dar pentru ingredientele folosite am mers pe mâna uni Proseco. O alegere care cred
că a fost bună. Eu sunt un modest slujitor al vinului, dar nu pot uita ce a zis
odată un francez, care a făcut revista «Secrete de chef». Ultimul cuvânt în
limba română înseamnă altceva, ceea ce știm cu toții, deci toți căutau să audă
acolo și ceva lăutari. Vorbind serios, spunem că la o masă bună nu te poți
bucura fără un vin pe măsură. Vinul deschide bătălia cu bucatele”.
Am
stat de vorbă, în ring, și cu noul și carismaticul CEO al Selgros Cash & Carery
România, Robert Hellwagner. „Este un festival profesionist organizat. Ce aduce
nou evenimentul este combinarea ingredientelor românești, de exemplu carnea de
porc, dar și a vinurilor din România. Vinul care nu te lasă să mori. Avem, în Europa,
mai multe festivaluri gastronomice și de vinuri, dar acesta este unic. În alte
țări sunt festivaluri de vin, dar mult mai mult asociate cu gastronomia. Aici vom
merge, însă, pe un trend specific. Vrem să dezvoltăm gastronomia românească.
Dar și acompaniamentul de vin”.
Duminică, în ultima zi a Festivalului, de la ora
11,00, pentru participanți gătește chef Nico Lontras, împreună cu jurnalistul și
teleastul Andi Moisescu.
Robert Hellwagner și Irina Stănciuc, cu sabia somelierului |
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergere