marți, 2 aprilie 2019

Start în „Memorialul de șah Doru Miron”


Asociația Împreună și Clubul de șah Balta Albastră, din Bacău, organizează, pe 6 și 7 aprilie, la Pensiunea Balta Albastră din Letea Veche, prima ediție a turneului de șah „Memorialul Doru Miron”. Acest turneu este omologat de FIDE – Federația Internațională de Șah.

Competiția cinstește memoria regretatului profesor universitar Doru Miron, care a slujit învățământul academic băcăuan la Universitatea „Vasile Alecsandri”, dar care a trecut la cele veșnice la finele anului 2018.
Legitimat la Clubul Letea la sfârșitul anilor 80, Doru Miron a participant la numeroase concursuri naționale, atât individual, cât și cu echipa de club, și a fost jucător de șah de categoria I.
Doru Miron
În anul 2009, șahul profesionist aproape dispăruse în Bacău, dar Doru Miron, împreună cu fiul său, Gabriel, și cu profesorul Silviu Ifrim, a început să organizeze concursuri care au revigorat mișcarea șahistă de la noi. 
În 2017, împreună cu Valentin Sălceanu și Silviu Ifrim a pus bazele Clubului de șah Balta Albastră, iar în 2018 a participat cu echipa la Campionatul național de șah de la Slănic Moldova, unde echipa a obținut locul IV.
În mișcarea șahistă băcăuană sunt implicate și companiile Barrier, Barleta și Komfort Haus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu