luni, 8 aprilie 2019

Memorialul de șah „Doru Miron” și-a desemnat câștigătorii


Prima ediție a turneului de șah „Memorialul Doru Miron”, organizat pe 6 și 7 aprilie de Asociația Împreună și Clubul de șah Balta Albastră, din Bacău, și-a desemnat câștigătorii. La start au fost 58 de participanți din România și Republica Moldova, iar turneul s-a desfășurat pe parcursul a nouă runde, în sistem elvețian.

Locul I a revenit șahistului Victor Romcovici (R. Moldova) - 8,5 p, locul al II-lea lui Bogdan Sava (România) - 7 p, locul al III-lea lui Alexandru Chirpii - 7 p, locul al IV-lea lui Costel Budur - 6,5 p și locul al V-lea lui Nicolae Verciuc - 6 p.
Turneul se dorește a fi unul de tradiție în panorama șahistică zonală și națională. Acest turneu este omologat de FIDE – Federația Internațională de Șah. A doua ediție se va desfășura în luna decembrie, chiar de Sf. Neculai, după care turneul va avea loc numai în luna decembrie.
În acest proiect sunt implicate și companiile băcăuane Barrier, Barleta și KomfortHaus.
Competiția cinstește memoria regretatului profesor universitar Doru Neculai Miron, care a slujit învățământul academic băcăuan la Universitatea „Vasile Alecsandri”, dar care a trecut la cele veșnice la finele anului 2018. Legitimat la Clubul Letea la sfârșitul anilor ‘80, Doru Miron a participant la numeroase concursuri naționale, atât individual, cât și cu echipa de club, și a fost jucător de șah de categoria I. În 2017, împreună cu Valentin Sălceanu și Silviu Ifrim a pus bazele Clubului de șah Balta Albastră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu