sâmbătă, 16 martie 2019

Am intrat în „Luna plantării arborilor 2019”


  • manifestările au ajuns la ediția a XI-a și se vor încheia pe 15 aprilie

Ca în fiecare an, în perioada 15 martie - 15 aprilie autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură organizează ciclul de manifestări și acțiuni specifice „Luna plantării arborilor”.
Direcția Silvică Bacău, parte componentă a Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva are deja un program amplu de astfel de manifestări și de acțiuni, între care cea mai importantă este plantarea a 127 ha din fondul forestier național al statului. În plus, se vor regenera pe cale naturală peste 336 ha. Astfel, în acest an suprafața totală regenerată la nivelul Direcției Silvice Bacău va fi de cel puțin 463 ha.
Pentru plantare se vor folosi aproximativ 635.000 de puieți forestieri din diverse specii, produși în pepinierele proprii. Tot din pepinierele Direcției Silvice Bacău, peste 900.000 de puieți vor fi transferați la alte direcții silvice, pentru a fi plantați în această primăvară. De asemenea, vor fi oferiți primăriilor din județ, gratuit, peste 100.000 de puieți, pentru a fi plantați pe terenuri goale, degradate sau neproductive.
Alte activități sunt popularizarea prin afișe și panouri a importanței păstrării integrității fondului forestier și a prevederilor Codului Silvic, conștientizarea cetățenilor și proprietarilor privați de rolul pădurii în viitor și informarea asupra obligațiilor ce le revin în calitate de deținători de păduri și antrenarea locuitorilor pentru acțiuni de igienizare a lizierelor pădurilor. De asemenea, se va asigura material săditor și va fi acordată asistență tehnică pentru înfrumusețarea spațiilor verzi din localitățile județului.

„Tot în această perioadă vor fi mobilizați elevi, studenți și alți tineri în acțiuni de plantat puieți, de înfrumusețare a spațiilor verzi din comune, oraș, dar și din unități de învățământ. În Luna plantării arborilor se va mediatiza prin expuneri video și concursuri școlare importanța pădurilor și a ecosistemelor forestiere. Acțiunile vor avea loc în toate cele 14 ocoale silvice din județ. Direcția Silvică Bacău vă dorește o primăvară frumoasă și vă așteaptă să luați parte la activitățile pe care le organizează.”
Ing. Viorel Ghelasă, directorul Direcției Silvice Bacău

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu