sâmbătă, 16 martie 2019

Două hectare de teren degradat împădurite la Moinești


Inițiativa națională de împădurire bazată pe voluntariat „Plantăm fapte bune în România” a deschis, sâmbătă, 16 martie, în Moinești, seria națională a acțiunilor de primăvară. Inițiativa a primit un sprijin însemnat din partea companiilor JYSK, Bergenbier și Dedeman.

Ca urmare parteneriatului încheiat între ONG-ul Activ Moinești, Asociația ECOASSIST București și Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) Moinești, a fost împădurit un teren degradat de două hectare cu 6.000 de puieți de pin silvestru, în punctul Bâtca, din Cartierul Văsiești.
Au participat aproximativ 250 de voluntari de la Direcția Silvică Bacău și Ocoalele silvice Moinești, Comănești, Dărmănești, de la Spitalul municipal de urgență Moinești, Societatea Barlinek România din Onești, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bacău - Detașamentul de pompieri Moinești, de la Jandarmeria Română, Poliția națională și OMV Petrom, dar și voluntari independenți din țară și reprezentanți ai instituțiilor publice din județul Bacău.           
Terenul împădurit are un grad de dificultate medie. Aici fiecare voluntar a  plantat, în medie, câte 25 de puieți, cu sprijinul silvicultorilor și coordonatorilor din UAT. Voluntarii au avut dispoziție material săditor, mănuși de protecție, unelte, apă, dar și cafea, ceai, masă caldă, serviciu de prim ajutor etc.

„Mulțumim tuturor voluntarilor prezenți și vă asigurăm că prin parteneriatul încheiat am procedat la efectuarea lucrărilor necesare până la trecerea acestor suprafețe în fondul forestier național. Sunt mândru să vă informez ca șase hectare de teren au fost deja trecute în fondul forestier și sunt în monitorizare și mentenanță alte opt hectare de plantații înființate începând cu anul 2012.”
Valentin Vieru, primarul Municipiului Moinești

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu