joi, 3 ianuarie 2019

Tinerii din medii defavorizate pot face gratuit școala de șoferi


  • mai sunt trei săptămâni pentru înscrieri
  • din Bacău doi tineri au obținut permis de conducere și un beneficiar se pregătește de examen.

Tinerii din mediile defavorizate, cu vârste între 18 și 25 de ani, care îți doresc un permis de conducere se mai pot înscrie numai până pe 2 ianuarie în Programul „Permis pentru viitor” organizat de Fundația Pentru Comunitate (FPC). Programul este susținut financiar de compania MOL România și acoperă costurile școlii de șoferi urmată de tinerii pentru care permisul de conducere este un avantaj sau o condiție la angajare ori în îndeplinirea sau extinderea atribuțiilor de serviciu. Din Bacău, doi tineri au obținut până acum un astfel de permis de conducere, iar un beneficiar se pregătește de examen.

Programul FPC a ajuns la ediția a patra, iar cursurile se fac pentru categoriile B, C, D, tractoare agricole și forestiere, tramvai și troleibuz.
Iată și condițiile cerute tinerilor la înscriere:
– Sunt la începutul carierei profesionale, și/sau doresc să ocupe un loc de muncă, iar la angajare este o condiție sau un avantaj existența permisului de conducere;
– Au un loc de muncă / se află în activitate și permisul de conducere ar fi un instrument benefic în îndeplinirea și/sau extinderea atribuțiilor de serviciu;
– Au permis de conducere, dar pentru ocuparea unui loc de muncă sau îndeplinirea atribuțiilor de serviciu este o condiție sau un avantaj existența permisului de conducere categoriile C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze sau tramvaie;
– Doresc din alte motive să obțină permis de conducere, dar nu au posibilități materiale pentru acoperirea cheltuielilor aferente.
La primele trei ediții ale programului, 51 de tineri au obținut permis de conducere și alți 38 de beneficiari sunt programați pentru susținerea examenului sau se află în diferite faze ale cursurilor școlii de șoferi.
Detalii și formularul de înscriere pot fi obținute la http://pentrucomunitate.ro/web/index.php?option=com_content&view=article&id=733&Itemid=141&lang=ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu