duminică, 2 decembrie 2018

Sărbătoare mare sub semnul Tricolorului în Bacău


·         au fost marcate Ziua Națională a României și Centenarul Marii Uniri



Câteva mii de băcăuani au sărbătorit sâmbătă, 1 Decembrie, în Piața Tricolorului, Ziua Națională a României și Centenarul Marii Uniri. Oamenii au venit, cu mic cu mare, purtând insemne tricolore, steaguri și stegulețe, eșarfe, fulare și cocarde. Au fost prezenți prefectul Maricica Luminița Coșa, ministrul Transporturilor, Lucian Șova, primarul Cosmin Necula, reprezentanți ai Consiliului Județean și alți demnitari.



Autoritățile locale au organizat, pentru aceste manifestări și evenimente, un ceremonial religios și militar și o defilare cu efective și tehnică militară. În fața celor prezenți a fost dispus un detașament de onoare constituit din Garda Drapelului și din plutoane de militari de la Baza Aeriană 95, de la Batalionul 631 Tancuri „Oituz”, de la Batalionul 635 Apărare Antiaeriană „Precista” și de la Centrul 115 RMNC, dar și un pluton de la Inspectoratul Județean de Poliției, de la Inspectoratul Județean de Jandarmi „Ștefan cel Mare” și de la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun” Bacău, de la unitățile Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, un pluton de funcționari publici cu statut special de la Penitenciarul Bacău și de la Poliția Locală.

Ministrul Lucian Șova și comandantul Garnizoanei Bacău, comandorul Leonard Baraboi, au salutat Drapelul de Luptă și au trecut în revistă Garda de Onoare, Solistul George Cojocărescu, acompaniat de Muzica militară a Garnizoanei Bacău, a intonat Imnul de stat, după care un sobor de preoți au oficiat serviciul religios.

Asistenței din Piața Tricolorului le-au fost transmise mai multe mesaje la sărbătoarea Zilei Naționale a României. Preoții locului au venit cu mesajul IPS Ioachim Băcăuanul, arhiepiscopul Romanului și Bacăului, comandorul Leonard Baraboi mesajul ministrului Apărării Naționale, prefectul Maricica Luminița Coșa mesajul ministrului de Interne. Asistenței le-au mai vorbit și primarul Cosmin Necula și ministrul Lucian Șova.

Manifestarea s-a încheiat cu un program artistic prezentat de ansambluri folclorice și interpreți de muzică populară și de folk băcăuani.

Până seara și până la ore târzii din noapte nu au lipsit din programul zilei de 1 Decembrie un spectacol oferit de copiii și tinerii talentați de la Palatul Copiilor, de la Colegiul de Artă „G. Apostu” și de la Școala Populară de Artă, care a avut loc tot în Piața Tricolorului.

La ora 17,00 s-au aprins, însă, și luminile de Crăciun ale orașului, inclusiv Bradul de Crăciun, care în acest an are 20 metri înălțime și a fost adus de la Ocolul Silvic Ciobanuș.
Festivitatea a fost urmată de un concert susținut de artiști români din țară și de dincolo de Prut. Pe scenă au urcat Loredana, Connect-R, artistul din Republica Moldova Guz și Florin Vasilică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu