duminică, 2 decembrie 2018

Clinica veterinară care aduce Bacăul în Europa


·         dotată la standarde ridicate, Clinica Dr. Velisar are și singurul „hotel” pentru animale de companie din oraș



Municipiul Bacău are o nouă clinică veterinară dotată și organizată la nivel european. Aceasta este Clinica dr. Velisar, deschisă de societatea Chinovet a cunoscutului medic veterinar Florin Velisar. Pentru cei interesați, clinica se află pe strada Milcov nr. 87, în locul fostului Restaurant Il Padrino.



Noua unitate a fost inaugurată oficial la sfârșitul săptămânii abia încheiate, în prezența unui numeros grup de clienți și sfințită de un preot ortodox.

„Această unitate – ne-a declarat Florin Velisar – este un vis mai vechi al meu, de a crea o clinică mare, cu număr suficient de locuri de cazare pentru animalele de companie aduse la noi. Avem, astfel, mai multe săli de internare și o capacitate totală de 30 de locuri de cazare pentru animalele de companie bolnave.

Clinica, organizată exemplar pe o suprafață de 400 mp, dispune și de o sală de consultații și tratament, de o sală de chirurgie animală, de sală de terapie intensivă, dar și de o sală de laborator în care se pot face toate analizele necesare. Laboratorul veterinar este o altă noutate în Bacău. Clinica mai are și două săli de internare, o sală de radiologie care va funcționa în următoarele luni, dar și un salon de cosmetică și coafură animală. În acest salon animalele de companie, în spcial câinii, pot fi toaletate, aranjate după toate regulile modei animale sau după preferințele proprietarilor.

Doctorul Velisar susține că în materie de animale de companie potențialul orașului Bacău este deosebit. „Eu lucrez de 25 de ani în domeniu – spune Florin Velisar. În 1993 am deschis primul cabinet veterinar și de atunci activitatea mea s-a axat numai pe animale de companie. În Bacău sunt foarte multe astfel de animale, îndeosebi câini și pisici, și este nevoie de servicii profesionale de înaltă clasă. Noi vrem să oferim astfel de servicii. Am pomenit numai de câini și pisici, dar ne putem ocupa și de păsări exotice, de rozătoarele de companie (iepuri, cobai, hamsteri etc.). Noi suntem soluția pentru problemele lor”.



Dotare tehnică de nivel european



Doctorul Velisar spune că serviciile medicale de calitate nu pot fi asigurate fără tehnică la standarde înalte. „Noi, în clinică – spune doctorul –, avem dotări de la anestezie inhalatorie, până la echipamente pentru analiza sângelui, de exemplu. Avem tot ce ne trebuie. Singurul echipament care este pe cale de a-l primi este aparatul de radiologie. Îl vom avea, sper, la începutul lunii martie”.

Personal, am fost ferit de bunul Dumnezeu de sălile de operație din spitalele pentru oameni, dar, profesional, am vizitat câteva. Ce am văzut în clinica doctorului Velisar arată cam la fel. Impresionant!



La hotelul de animale… ca la hotel



Hotelul pentru animalele de companie de la Clinica veterinară Dr. Velisar este acum unic în Bacău. Florin Velisar ne spune că în viitorul apropiat va deschide un astfel de hotel în afara orașului Bacău, un hotel de lux, care va avea condiții de cazare de cinci stele. Locația ar putea fi în comuna Sărata. Iar acolo vor putea fi cazați și câinii de talie foarte mare. Capacitatea lui va fi de 30-40 de locuri. Deschiderea noului hotel va fi în vara anului viitor.



Doi medici și trei asistente în clinică



În noua clinică lucrează doi medici veterinari și trei asistente medicale și va fi asigurat și un serviciu de permanență, pentru cazurile urgente. Alături de Florin Velisar acolo lucrează și doctorița Mara Munteanu, care am înțeles că se va ocupa mai ales de activitatea de laborator. Deverul fiind, însă, mare va impune mărirea numărului de personal. La Clinica Dr. Velisar este aglomerație. Dacă acum 25 de ani la doctor veneau persoane cu 15 câini pe zi, acum s-a ajuns, în medie, la 30-40 de pacienți necuvântători zilnic. Doctorul spune că sezoanele mai „slabe” sunt tocmai când vremea este mai capricioasă, fie vară, fie iarnă. Românii spun, de altfel, când e vreme rea, că atunci nici câinele nu merită dat afară.

Clinica din Bacău nu a fost însă niciodată închisă. De Sărbători, de exemplu, se lucrează normal, în ture care asigură permanența. „În viitorul apropiat vom asigura și sericii de noapte” – a mai precizat Florin Velisar.

În Bacău sunt destule clinici veterinare, dar Florin Velisar îmi spune, cum mă asigura cândva chiar un renumit bancher pe care îl întrebam dacă numărul tot mai mare de bănci comerciale de la noi nu deranjează, că și în domeniul medicinii veterinare este loc pentru toată lumea.



„Concurența te face să devii mai bun, mai ambițios, să înveți mai mult și să muncești mai mult. Eu și astăzi învăț foarte mult. Nu poți lăsa garda jos nici un moment. Pentru că permanent apar noutăți. Noi rezolvăm aici toate cazurile apărute, de la simple intervenții chirurgicale până la osteosinteze sau operații pentru rupturi de ligamente ori transfuzii de sânge, la modă în ultima vreme. Facem aproape orice.”
Dr. Florin Velisar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu