miercuri, 12 decembrie 2018

Forestierii acuză prețurile mari la lemn


Licitația principală pentru vânzarea masei lemnoase pe picior din producția anului 2019, anunțată pentru marți, 11 decembrie, la Direcția Silvică din Bacău (licitație publică cu strigare), nu a mai avut loc.

Volumul total de masă lemnoasă oferit a fost de aproape 281.000 mc, dar cei interesați de această ofertă nu au mai intrat în sala de licitație. „Sunt prețuri la fag și la bușteni mai mari decât în Germania sau Franța – ne-a informat Ioan Coșa, președintele filialei Bacău-Vaslui a Asociației Forestierilor din România (ASFOR) Bacău și Vaslui. Avem nemulțumiri și în legătură cu alte prevederi din contract, cu modul de calcul al valorii prejudiciilor etc. În sala licitației am intrat numai eu și Cristian Bălănescu, vicepreședintele ASFOR pe țară. Le-am spus organizatorilor ce nemulțumiri avem. Ne-au răspuns că nu au încotro, pentru că legislația este astfel făcută și trebuie respectată. Rezultă că legiuitorii, care au făcut mai multe variante ale Codului Silvic, n-au reușit niciodată ceva viabil”.
O opinie de la Direcția Silvică Bacău în legătură cu ratarea licitației nu am putut lua, reprezentanții conducerii direcției fiind plecați în parchete, în zone unde telefoanele mobile au mai greu semnal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu