marți, 27 noiembrie 2018

La Moinești se învață ABC-ul colectării selective a deșeurilor


Ediția de toamnă a campaniei „ABC-ul colectării selective a deșeurilor” din municipiul Moinești a ajuns, marți, 27 noiembrie, la final. Evenimentul a fost marcat în prezența a 300 de elevi din toate instituțiile de învățământ ale municipiului, la Centrul cultural Lira.



„Campania – ne-a informat Daniela Enea, consilier pentru Protecția mediului la Unitatea Administrativ Teritorială Moinești – face obiectul proiectului local «Împreună pentru mediu!», derulat în parteneriat cu instituțiile școlare. Toate școlile moineștene au subscris, iar autoritatea locală a premiat primii cei mai harnici 30 de elevi din cele 6 unități de învățământ, respectiv primele trei școli. Campania are rolul informării și conștientizării tuturor cu privire la modul și necesitatea colectării selective, astfel încât reciclând să economisim resursele naturale”.

În perioada 22 octombrie - 26 noiembrie la Moinești au avut loc activități de informare, de conștientizare și de colectare selectivă a deșeurilor. Până pe 16 noiembrie s-a derulat, însă, un concurs între clasele fiecărei instituții școlare, constând în colectarea oricărui tip de deșeuri reciclabile. Iar până pe 22 noiembrie, rezultatele colectării au fost evaluate și transmise către autoritatea locală.

Pentru a prezenta regulile și modelele de bune practici agreate pentru asigurarea colectării selective a deșeurilor, la Moinești a fost prezent managerul Sistemului de Colectare SLC Bacău.



„Mulțumim participanților pentru modul în care au ales să ne fie alături în demersurile noastre dedicate protejării mediului și îi așteptăm în continuare să dedicăm acțiuni și evenimente pentru asigurarea protecției mediului și a sănătății publice.”
Valentin Vieru, primarul municipiului Moinești.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu