vineri, 19 octombrie 2018

Elevi băcăuani în Cetatea Marii Uniri

La Alba Iulia

Proiectul „Nu ești prea mic să te implici!”, aplicat la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”, i-a adus pe cei 30 de elevi ai clasei a IV-a A, în An Centenar, timp de trei zile în Cetatea Marii Uniri – Alba Iulia.
Proiectul, cu finanțare de la Primăria Municipiului Bacău și coordonat de prof. înv. primar Rodica Leonte, este însă unul complex și a cuprins și activități precum „Implică-te și arată ce poți!”, „Tradiții și obiceiuri strămoșești”, „Centenarul Marii Uniri”, „Aplic ce am învăţat!”.
În cele trei zile ale excursiei – spune Rodica Leonte -, elevii au socializat, au cunoscut locuri noi și interesante, s-au familiarizat cu obiceiuri și tradiții specifice românilor din alte zone ale țării și au acumulat noi cunoștințe. Ei se pregătesc în continuare pentru participarea la diverse concursuri, împărtășind și în acest fel din informațiile acumulate”.

„Excursia la Alba Iulia a fost pentru copii unul dintre evenimentele memorabile ale celor patru ani petrecuți împreună, deoarece au avut ocazia să socializeze mai mult în afara unui cadru instituțional, să se simtă mai liberi și să exploreze locuri noi în țara noastră și să acumuleze noi cunoștințe. Itinerariul excursiei a fost unul deosebit, încărcat de istorie, dar și de frumusețe, de care copiii s-au bucurat pe deplin.”
Livia Ochean, părinte

La Celula lui Horea, eroul Răscoalei de la 1784
„Caietul de vacanță, auxiliarele și caietele gratuite primite la finalul anului școlar trecut și începutul noului an m-au motivat să apreciez mai mult munca învățătoarei mele. În plus, excursia la Alba Iulia a fost educativă, amuzantă și memorabilă. Pe tot traseul am descoperit lucruri noi și am avut multe de învățat. Cazarea de la Păltiniș, Salina Turda, Cetatea Alba Iulia, Podul Minciunilor și Muzeul Astra de la Sibiu, Cetatea și păpușile Turnului cu Ceas din Sighișoara, peisajele de pe taseu și explicațiile ghidului - toate vor rămâne amintiri dragi în sufletul meu.”
Miriam-Sorana Ochean, elevă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu