Târgul Internațional al
Procesatorilor și Producătorilor din Agricultura Ecologică ECO-INT 2018 NATURAL
TASTE a găzduit și în acest an, sâmbătă, 22 septembrie, Concursul de gastronomie ecologică
din Bacău. Participante au fost patru echipe de elevi de la Colegiul Economic „Ion Ghica”, de la Colegiul
Tehnic de Comunicații „N. V. Karpen”, de la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” și
de la Colegiul „Grigore Antipa”.
Elevii concurenți au pregătit
câte două feluri de preparate în bucătăria complexului expozițional, sub
îndrumarea Chef Suzana, apoi s-au prezentat cu ele în fața juriului
concursului. Juriul – ne-a informat Camelia Popa, profesoară la Colegiul „Ion
Ghica” și inspector școlar pentru activități extrașcolare la Inspectoratul
Școlar Județean - a fost format din chef Suzana Pârcălabu - președinte, Dumitru
Cașiș – șef de restaurant cu o vastă experiență și Joaquin Gonzales, reprezentantul
în România și Republica Moldova al companiei Daymsa (Spania).
Joaquin Gonzales, Chef Suzana și Dumitru Cașiș |
Atenți la modul de prezentare a preparatelor
din carne și din pește, a papanașilor oferiți ca desert, dar mai ales la gustul
acestora, membrii juriului au decis, în final, clasamentul celor patru echipe.
Nu înainte însă de a le face concurenților observații asupra calității
preparatelor, dar și recomandări pentru activitatea lor de viitor.
Premiul întâi a fost acordat
echipei de la Colgiul „Anghel Saligny”, premiul al doilea echipei de la
Colegiul „Ion Ghica”, premiul al treilea echipei de la Colegiul „Grigore
Antipa”, iar echipa de la Colegiul „N. V. Karpen” a fost distinsă cu o
mențiune.
ECO-INT 2018
NATURAL TASTE este organizat în perioada 20 – 23 septembrie la Centrul
expozițional din Bacău de Asociația Română pentru Agricultură Durabilă (ARAD) și firma
Arterius Business Bacău, administrată de Marius Cașiș, vicepreședinte al ARAD.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu