Vinuri de soi și gastronomie românească la Festivalul de vin de la Selgros
La
Complexul comercial Selgros, din Bacău, s-a dat „cep” programului
manifestărilor celei de a treia ediții a Festivalului de vin. Aproape 30 de
crame și distribuitori de vinuri din toată țara au venit la Bacău pentru a
prezenta noutățile pe care le au în hrubele și depozitele lor, felurite soiuri
de vin alb sau roșu, vinuri dulci sau seci, vinuri spumante.
Ziua de vineri a fost dedicată
cunoscutului și carismaticului somelier Sergiu Nedelea, deja un obișnuit al
Bacăului, care a predat pe viu lecția „Întocmirea meniului de vin în restaurant
și stabilirea prețurilor vinurilor”. Totodată au fost înmânate și certificatele
de absolvire a celui de al treilea curs de somelieri ținut în Bacău de Sergiu
Nedelea, curs organizat tot sub auspiciile Selgros.
Sâmbătă, 11 august, între orele 12,00-14,00,
chef Victor Melian și wine educatorul Sergiu Nedelea vor oferi un „spectacol
gustativ” în care mâncarea și vinurile vor „evolua” și se vor potența reciproc.
Tot sâmbătă, dar de la ora 19,00, v-a avea loc un eveniment asociat
Festivalului de vinuri Selgros, la Restaurantul „Diferit” din Bacău, unde vor
putea fi degustate vinurile Individo, Chateau Vartely, Dac și Taraboste oferite
de compania „Produse Moldovenești”.
Duminică, între orele 12,00 și 14,00, chef Nico Lontras va găti dintre bucatele
care i-au adus notorietatea și imaginea de înainte-mergător al mișcării
gastronomice de top din România, iar somelierul Sergiu Nedelea îl va însoți pe
maestrul bucătar și îi va ghida pe cei prezenți printre tehnicile de asociere
vin-mâncare.
„Este târgul furnizorilor de vin ai Selgros, 24 de crame , dintre care
cinci invitate și 19 furnizori, dar și alte crame au statutul de invitați. Cele
mai multe sortimente de vin prezentate sun românești, dar sunt și vinuri de
import. Vrem să arătăm cât de bune sunt vinurile din România, care ar putea fi
chiar un brand de țară. În acest an am dedicat fiecare dintre cele trei zile
ale Festivalului și gastronomiei. Aceasta au cerut-o clienții. Am adus, astfel,
gastronomie locală, inclusiv în Zona VIP a manifestării. Vineri a gătit chef
Codruț, iar sâmbătă și duminică vor găti Melian și Nico Lontras.”
Irina Stănciuc, District Manger
la Selgros
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu