luni, 27 august 2018

Slănicul Moldovei s-a înfrățit cu trei localități din Republica Moldova


  • evenimentul a avut loc la Festivalul „Tradiții și obiceiuri basarabene” din stațiunea băcăuană

Atmosferă de mare sărbătoare, autentic românească, în stațiunea Slănic Moldova, la sfârșitul săptămânii abia încheiate, la ceremonia de înfrățire între orașul-stațiune din județul Bacău și municipiul Strășeni și comunele Baraboi și Greblești din Republica Moldova.
Evenimentul a avut loc cu ocazia celei de a doua ediții a Festivalului „Tradiții și obiceiuri basarabene”, organizat la Slănic Moldova în perioada 17 - 26 august. După ceremonia de înfrățire a urmat o sesiune de comunicări pe tema Centenarului Marii Uniri, dar și a dezvoltării relațiilor de colaborare și prietenie între localitățile înfrățite, a istoricului stațiunii Slănic-Moldova și a zonelor învecinate, a perspectivelor sale de dezvoltare și modernizare.
În program a fost prinsă și prezentarea unor asociații și instituiții locale și județene care se implică în dezvoltarea și promovarea turismului, printre care și Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău, reprezentat prin directorul acestuia, Romil Botezatu.
În aceeași zi a ceremoniei de înfrățire, în Foișorul de muzică din parcul stațiunii au avut loc spectacole de folclor susținute de artiști din Republica Moldova. Iar seara s-a deschis o expoziție de vinuri produse de Combinatul de Vinuri de Calitate ,,Mileștii Mici” din republica de peste Prut.
Festivalul s-a încheiat duminică, 26 august, cu spectacolul de gală ,,Prutul ne desparte, Slănicul ne unește prin tradiție, istorie și cultură”.
Evenimentul a fost organizat de Primăria Slănic-Moldova și de Asociația Obștească „Suflet de Artist” din Republica Moldova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu