duminică, 17 iunie 2018

Românii din Occident dau în judecată publicația Charlie Hebdo


Federația Asociațiilor de Români din Europa – FADERE, din care fac parte sute de băcăuani, deschide luni, 18 iunie, cu  sprijinul Casei de avocatură „Paredes y Asociados”, un proces împotriva publicației franceze „Charlie Hebdo” pentru caricatura prin care o ironizează pe tenismena Simona Halep și pe români în general.
Imediat după ce a câștigat turneul Roland Garros, jurnaliștii de la „Charlie Hebdo” au publicat o caricatură cu Simona Halep care avea în mâini trofeul câștigat și striga „Fier vechi! Fier vechi!”.
Cei de la FADERE consideră că această caricatură este „de prost gust si inacceptabilă”. Ei susțin că prin acest atac „se insinuează că Simona Halep ar fi țigancă și astfel se cultivă și mai mult confuzia dintre români și rromi și se  influențează negativ percepția pe care o au francezii despre români”. 

„Umorul fin, specific artiștilor și oamenilor inteligenți, de această dată a fost înlocuit cu o mojicie dezgustătoare. Aproape că nu există domeniu al artei sau dezvoltării științifice franceze la care românii să nu-și fi adus contribuția. Pentru răfuiala lor cu  grupuri izolate de rromii, probabil cei de la Charlie Hebdo vor considera «fier vechi» și cel mai cunoscut simbol al Franței, Turnul Eiffel, pentru că se bazează pe inovația unui român și fiecare piesă metalică e fabricată în România.”
Daniel Țecu, președintele FADERE.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu