duminică, 17 iunie 2018

Chimcomplex răscumpără acțiuni proprii cu 15 milioane lei

Pavilionul central al societății Chimcomplex

Acționarii Chimcomplex Borzești au aprobat, cu doar 9,5% din voturi împotrivă, răscumpărarea a 10,9 milioane din acțiunile proprii aflate pe piață, care reprezintă 6% din capitalul social. Răscumpărarea - a anunțat la Bursa de Valori București directorul general al combinatului, Dumitru Coman - se va face la un preț minim egal cu cel din piață la momentul achiziției și la un preț maxim de 1,38 de lei, în limita unui buget de aproape 15 milioane de lei. Oferta este valabilă 18 luni de la publicarea Hotărârii Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor în Monitorul Oficial.
„Programul de răscumpărare – arată Dumitru Coman în comunicatul de la Bursa de Valori - este efectuat în vederea implementării unui sistem de remunerare care să asigure respectarea principiului performanței pe termen lung şi a unui program de fidelizare a angajaților”. Brokerul care va intermedia tranzacțiile este Estinvest Focșani.
La Chimcomplex, societatea A2 Impex Ploiești, prin care omul de afaceri Ștefan Vuza controlează combinatul, deține acum numai 88,32% din acțiuni. Statul român deține 9,2%, celelalte acțiuni fiind ale unor investitori persoane fizice sau juridice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu