marți, 12 iunie 2018

Pești morți în Bistrița


Centrul Regional de Ecologie (CRE) Bacău a semnalat mortalitate piscicolă pe cursul vechi al râului Bistrița, în amonte de Lacul Galbeni.

Eșantioanele de pește mort culese de comisarii Gărzii de Mediu Bacău duminică, 10 iunie, sunt acum în laboratorul de analiză, pentru a se constata cu exactitate cauza morții peștilor.
„Avem pe teren permanen echipe care supraveghează fenommenele care apar și care afectează mediul – ne-a declarat comisarul șef al Comisariatului Județean Bacău al Gărzii de Mediu, Ionuț Diaconu. S-u prelevat probe din zona Lacului Galbeni după ce au fost găsiți peștii morți, dar trebuie să așteptăm rezultatele analizelor de laborator, pentru a ști ce s-a întâmplat. Se pare că pește mort a mai apărut pe acolo și în alte zile. Poate fi o sursă de poluare, dar vrem să știm exact care este aceasta și ce substanțe otrăvitoare ar fi deversate în apă. Ar putea fi chiar infiltrații de pânza freatică de sub depozitul de deșeuri care se află pe aproape, dar, repet, este nevoie de rezultatele din laborator”:
De cele constatate în zonă au fost informate și Administrația Bazinală de Apă Siret și Garda de Mediu și urma să fie sesizată și Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură în calitate de administrator al resursei acvatice vii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu