miercuri, 9 mai 2018

S-a aprobat preluarea firmei Integra de un investitor din comuna Nicolae Bălcescu

Integra Chitila

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care societatea Nicbac Prod și Mădălin Ionuț Farcaș, din comuna Nicolae Bălcescu, au preluat companiile Integra și Integra Trading Meat, din Chitila (Ilfov).

Nicbac este o societate care face producție și comercializare de carne și este acționarul majoritar al mai multor societăți din acest domeniu, printre care Snid și Suinprod Siret. Ultima din acest grup, Suinprod Siret, a fost până de curând subsidiară a Grupului Agricola din Bacău, pentru reproducţia şi îngrăşarea porcinelor, cu o capacitate anuală de 15.000 de porci.
„Autoritatea de Concurență – a precizat instituția - a analizat această operațiune și a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziții dominante”.
Integra a intrat în insolvență în ianuarie 2015 la propria cerere, dar în 2016 apărea în datele Fiscului cu o cifră de afaceri de aproape 38,5 milioane de lei, cu un profit de peste 17,5 milioane de lei și 102 salariați. Din 2012, compania era controlată de Amir Krenzia (fondatorul Alka) și Shachar Shaine (șeful Tuborg în România), an în care firma a avut o cifră de afaceri netă de peste 94,5 milioane de lei, dar o pierdere de peste 19 milioane de lei și 223 de salariați. Acum un an, Mădălin Farcaş, un antreprenor băcăuan de 24 de ani, a cumpărat 50% din producătorul de carne Integra de la HKD Global Industry Ventures Limited, compania prin care israelienii Amir Krenzia și Shachar Shaine controlau afacerea din domeniul abatorizării și procesării cărnii.
Integra, unul dintre principalii furnizori de carne de porc, vită şi oaie din România, a fost fondata în anul 1991 și din 2007 este beneficiara unei fabrici moderne de procesare a cărnii. Integra deţine o fabrică de 3.800 de metri pătraţi la Chitila, cu o capacitate de producţie de circa 1.500 de tone pe lună.
Mădălin Farcaș mai deține și firma Carnnew, din Nicolae Bălcescu, de creștere a bovinelr, care în 2016 (ultimele date făcute publice) a avut o cifră de afa­ceri de 617.667 de lei, pier­dere de 302.146 de lei și 6 angajați. Nicbac a avut, în anul 2016 (ultimul an pentru care Fiscul are date publice) un profit de peste 2,8 milioane de lei, realizat cu 50 de salariați.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu