vineri, 18 mai 2018

Manifestări de Ziua Eroilor în comuna Măgirești


Ziua Eroilor a fost marcată, joi, 17 mai, și în comuna Măgirești, unde au fost organizate manifestări specifice la care au participat elevii școlilor gimnaziale, alături de care au venit și mulți dintre locuitorii comunei. Au fost prezenți, de asemenea, viceprimarul Costel Ciobanu, directorul școlii Gimnaziale din Măgirești, Nicolae Chira, vicepreşedintele filialei judeţene a Asociației „Cultul Eroilor”, Constantin Dospinescu, și preoţii Constantin Florariu şi Sorin Mareş.
În satul Măgirești – ne-a informat Nicolae Chira - manifestarea a debutat cu un Marş închinat Eroilor, în care elevii au purtat un imens drapel tricolor, alături de profesori, învăţători şi educatoare, până la „Grădina Eroilor” unde este ridicat un monument comemorativ.
S-a oficiat un Tedeum în care au fost pomeniți eroii locali ale căror nume sunt înscrise pe monumentele din satele Stăneşti şi Măgireşti. Coordonaţi de prof. Nicolae Chira, elevii au susținut apoi un recital de poezie şi cântece patriotice.
În alocuţiunile rostite la final, preoţii şi directorul şcolii au evocat marile sacrificii umane ale poporului român, eroismul legendar din Războiul de Independenţă, din Primul şi al Doilea Război Mondial, dar şi pe cei 29 de eroi locali căzuţi în teatrele de operaţii militare.
Pe intonarea Imnului Eroilor au fost depus coroane și buchete de flori şi au fost aprinse sute de lumănări în memoria eroilor locali. Tot atunci au fost înmânate diplome de onoare şi diplome de urmaş de erou unui mare număr de consăteni. „Cine alţii decât noi, românii, trebuie să-i omagiem mai bine pe Eroii României, pe cei care s-au jertfit pentru întregirea Neamului şi a Ţării și au înfăptuit Marea Unire din 1918?” – a spus, cu acest prilej, Constantin Dospinescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu