luni, 7 mai 2018

Două decenii de ex-libris la Biblioteca Rosetti


Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” organizează joi, 10 mai, la Galeria de artă, lansarea catalogului retrospectiv „Două decenii de ex-libris la Biblioteca Municipală «Radu Rosetti»” și vernisajul unei expoziții cu lucrări realizate de participanții la Concursul de ex-libris organizat Biblioteca din Onești timp de 20 de ani. „Apariția volumului – ne-a declarat directorul instituției, Ionuț Tenie - marchează împlinirea celor 20 de ani de existență neîntreruptă a Concursului de ex-libris și cuprinde o selecție a celor mai reprezentative lucrări participante la competiție în perioada 1998-2017”.
Catalogul retrospectiv a apărut la Editura Magic Print, din Onești, în 2017 și va fi prezentat de prof. dr. Aurel Stanciu, membru al Uniunii Artiștilor Plastici, președintele juriului la ultimele 15 ediții ale ConcursuluiNațional de Ex-libris organizat de Biblioteca Rosetti pentru elevii din clasele V-XII din toată țara.
Sunt așteptați să ia parte la eveniment toți cei care, de-a lungul anilor, au sprijinit această inițiativă: primarul municipiului Onesti, ing. Nicolae Gnatiuc, membri ai juriului, reprezentanți ai școlilor și liceelor participante la concurs, elevii creatori de ex-libris și îndrumătorii lor, ca și publicul iubitor de frumos.
Lansarea catalogului va fi urmată de un recital extraordinar de pian în interpretarea solistei Silvia Sbârciu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu