luni, 7 mai 2018

Banca Transilvania preia clienții Bancpost care au credite în franci elvețieni

Sucursala din Bacău a Bancpost

Banca Transilvania a lansat un plan de conversie a creditelor din franci elvețieni în lei sau în euro pentru clienții care au fost preluați de la Bancpost și care au împrumuturi în franci elvețieni (CHF) cu garanții imobiliare. Banca Transilvania este, de curând, acționarul majoritar (99,15) al Bancpost. Oferta este valabilă cu începere din luna iulie. În prezent sunt în pregătire aplicațiile IT necesare.
Reducerea dobânzilor – a anunțat banca - este de 18% pentru aproximativ 2.300 de clienți Bancpost, iar discountul va fi aplicat la soldul creditului curent prin diminuare de sold. Varianta de conversie propusă ține cont de evoluția cursului francului elvețian din ultimii ani, având în vedere aprecierea leului față de acesta cu aproximativ 8% în perioada mai 2015 - aprilie 2018.
Conversia CHF/leu sau CHF/euro se va realiza la cursul BNR din data semnării documentației la notar.
În cursul lunii iulie, clienții eligibili pentru oferta de conversie vor fi contactați  și invitași în unitățile Bancpost la o întâlnire cu echipa mixtă Banca Transilvania - Bancpost, când vor fi  prezentate detaliile ofertei.
Oferta se adresează clienților care au credite în sold la Bancpost și ale căror contracte făceau parte din portofoliul băncii la momentul achiziției de Banca Transilvania a pachetului majoritar Bancpost.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu