luni, 23 aprilie 2018

Ziua Națională a Contabilului se va sărbători anual pe 13 iulie


Manifestarea de anul trecut de Ziua Națională a Contabilului,
în Bacău

Conferința Națională a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) a hotărât ca Ziua Națională a Contabilului Român să fie sărbătorită, anual, cu începere din acest an, pe 13 iulie. Până acum evenimentele dedicate acestei sărbători aveau loc pe 21 septembrie.
La schimbarea datei aniversării acestei profesii – am aflat de la președintele Filialei Bacău a CECCAR, Radu Făghiean - s-a avut în vedere că în urmă cu 97 de ani, la 13 iulie 1921, Regele Ferdinand a aprobat prin Decretul Regal nr. 3.036 Legea pentru organizarea Corpului de Contabili Autorizați și Experți Contabili în România, pentru un organism profesional independent, fiind reglementată astfel profesia contabilă în țara noastră.
Ziua de 21 septembrie fusese aleasă pentru că este „Ziua echinocţiului de toamnă, a trecerii de la vara astronomică la toamnă, când ziua este egală cu noaptea, zi care constituie însă și începutul zodiei Balanță” – cum se specifica într-un document al CECCAR.
Evenimentul este sărbătorit în mod unitar în toată țara sub patronajul filialelor CECCAR pentru promovarea imaginii, a intereselor și a rolului contabilului într-o economie de piață concurențială.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu