vineri, 6 aprilie 2018

Învățătoarea care pune tradițiile populare pe ouăle de Paști



Etelka Antal, învățătoare la Școala Gimnazială „Dani Gergely” din comuna Ghimeș-Făget, continuă și după sărbătorile pascale activitățile dedicate păstrării tradițiilor populare dedicate unui asemenea eveniment anual. Una dintre aceste tradiții este încondeierea ouălor de Paști. Elevii clasei a treia a școlii, sub îndrumarea învățătoarei lor, s-au remarcat, în acest an, și la recenta Expoziție-concurs de încondeiat ouă organizată în comună în Duminica Floriilor.
Etelka Antal a fost, de altfel, și câștigătoarea premiului întâi la primele doua ediții ale Concursului de Încondeiat Ouă organizat la Ghimeș-Făget de magazinul Degustarium cu sprijinul Companiei Xilopal. De asemenea, În Săptămâna Patimilor din calendarul creștin romano-catolic un coș de ouă încondeiate de Etelka Antal a ajuns pe masa Papei Francisc, pentru a primi binecuvântarea Suveranului Pontif.
Învățătoarea din Ghimeș-Făget se remarcă printr-o serie de activități culturale diverse, prin angrenarea tinerilor la dans, la muzică și mici activități meșteșugărești. În mai multe rânduri i-a însoțit pe elevi și pe tinerii din comună în tabere, în deplasări în țară și în străinătate pentru schimb de experiență și pentru promovarea tradiției și culturii de pe Valea Ghimeșului.
Etelka Antal este de 28 de ani învățătoare la Ghimeș-Făget.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu