joi, 5 aprilie 2018

În vacanță de Paști: cum se plătesc taxele de pod la Fetești și Cernavodă


Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) amintește conducătorilor auto să achite peajul și  rovinieta dacă pleacă, de Paști, în vacanță și trec podurile de la Fetești și Cernavodă. „Trebuie să plătiți și tariful de trecere (peajul) de câte ori le tranzitați” - spun oficialii CNAIR.
Ambele tarife pot fi plătite și prin SMS: peajul la numărul 7577 (http://www.cnadnr.ro/ro/peaj/peaj-prin-sms) și rovinieta la numărul 7500 (http://www.cnadnr.ro/ro/roviniete/rovinieta-prin-sms ).
Peajul și rovinieta mai pot fi achitate pe site-ul CNAIR  www.erovinieta.ro , la distribuitorii autorizați, în special în benzinării (http://www.cnadnr.ro/ro/puncte-de-distributie) sau direct la punctul de plată amplasat pe banda marginală de trecere identificată prin înscrisul „cash” (există o singură astfel de bandă pe sensul de trecere). Peajul este valabil 12 luni de la data plății, în cazul în care nu s-a efectuat trecerea.
Utilizatorii care achită tarifele prin SMS sunt sfătuiți să acorde o atenție sporită la datele pe care le introduc, în special la corectitudinea numărului de înmatriculare. Plata prin SMS se face prin patru mesaje alternative, câte două transmise și două primite, ultimul mesaj (al patrulea) primit conținând confirmarea plății și seria peajului pentru tariful achitat.
CNAIR sfătuiește șoferii să achite anticipat aceste tarife (pe site-ul www.erovinieta.ro sau la distribuitorii autorizați). În cazul în care s-a achitat peajul prin SMS sau la benzinării, înainte de efectuarea trecerii, trebuie folosite benzile marcate cu semnul „e-tarif”.
În cazul în care s-a trecut fără să se plătească, există posibilitatea achitării peajului până la ora 23,59 a zilei următoare trecerii, la benzinăriile acreditate sau prin SMS. „Recomandăm, totuși, să nu plătiți retroactiv, deoarece există riscul să uitați să efectuați această operațiune și să plătiți amendă contravențională” – mai spun reprezentanții CNAIR.
Plata retroactivă a tarifului de trecere nu se poate realiza la stațiile de taxare de la Fetești.
CNAIR mai reamintește că prin portalul www.erovinieta.ro  se pot verifica plățile efectuate și perioadele de valabilitate, precum și trecerile prin stația de taxare Fetești (pe benzile marcate „e-tarif”).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu