marți, 17 aprilie 2018

Autovehicule de epocă la Retroparada Primăverii în Bacău

Autoturisme de epocă la Parada Primăverii 2017

Filiala Bacău-Neamț a Retromobil Club România (RCR) organizează sâmbătă, 21 aprilie, în Piața Tricolorului din Bacău, ediția din acest an a „Retroparadei Primăverii” – expoziția de automobile de epocă. „Expoziția – ne-a informat președintele filialei, Nicolae Marin – va fi deschisă între orele 10,00 și 13,00 și va prezenta automobilele de epocă aduse de posesorii de vehicule istorice din județele Bacău și Neamț”.
Filiala pentru cele două județe numără 37 de membri, dintre care 23 din Bacău și 14 din Neamț.
Membrii RCR dețin vehicule care au fost conservate în perfectă stare de funcționare sau au fost supuse unui proces de restaurare, sunt originale și sunt atestate ca vehicule istorice. Clubul are filiale în toate județele țării și reunește peste 1.500 de membri. RCR este cea mai importantă asociație de profil din țară. FIVA - Federation Internationale des Vehicules Anciens (fondată în 1966 la Paris - recunoscută de UNESCO) a acceptat în 2003 ca RCR să-i devină membru. RCR a devenit, astfel, ANF - Autoritate Națională a FIVA.
Clubul regrupează exemplare de certă valoare tehnică și istorică, premiate la diferite competiții interne și internaționale, vehicule istorice fabricate în perioada 1899 - 1988.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu