duminică, 15 aprilie 2018

Aniversarea „Aerostar 65” a început pe ritm și în pași de vals


Seria evenimentelor prin care compania Aerostar serbează, pe 17 aprilie, împlinirea a 65 de ani de la înființarea întreprinderii pe structura căreia a fost creată a început sâmbătă seara (14 aprilie) cu spectacolul „Magia Operei – Valsuri celebre în interpretări coregrafice”, susținut de Opera Națională Română din Iași la Teatrul „Radu Beligan” din Bacău.
Sala teatrului a fost plină ochi, iar locurile au fost ocupate, de actuali și foști salariați ai Aerostar și de invitații lor, chiar și cu o oră înaintea începerii spectacolului. Între spectatori i-am văzut pe Grigore Filip, președintele companiei băcăuane, pe Doru Damaschin – vicepreședintele acesteia, pe directorii unor departamente și fabrici ale uzinei, dar și pe președintele Consiliului Județean, Sorin Brașoveanu, și reprezentanți ai autorităților locale.
Soliștii, dansatorii și instrumentiștii Operei din Iași s-au întrecut pe ei înșiși în susținerea unui program cu nu mai puțin de 19 piese ale unor compozitori celebri. Coregrafia spectacolului a fost asigurată de maestra Ileana Iliescu – artist emerit, iar conducerea muzicală de dirijorul italian Marcello Mottadelli. Soliștii vocali care au făcut să vibreze la propriu atmosfera teatrului au fost, în ordinea apariției, Ana Maria Donose, Andrei Fermeșanu și Florentina Onică.
Am văzut în sală, pe tot parcursul celor două ore de spectacol, oameni pătrunși de frumusețea scenelor coregrafice, asigurate și de un impresionant lot de balerini originari din Asia, dar și de măreția pieselor vocale. Un merit deosebit l-au avut scenografia și sonorizarea spectacolului.
La final, artiștii ieșeni, împreună cu directoarea Operei Naționale, Beatrice Rancea, și scenografa Ileana Iliescu, au fost aplaudați îndelung la rampă. Conducerea Aerostar a oferit flori interpreților și s-a întreținut cu aceștia.
Manifetările „Aerostar 65” continuă luni, 16 aprilie, cu decernarea titlului de cetățean de onoare al județului Bacău domnului Mihail Toncea, președintele companiei Iarom București - acționar majoritar al Aerostar, iar marți, 17 aprilie, cu lansarea cărții „Povestea mea printre avioane” – o monografie a companiei, scrisă de Nicoleta Bichescu și Ionuț Tomescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu