marți, 10 aprilie 2018

32.500 de euro pentru o afacere non-agricolă în oraș


Întreprinzătorii care vor să înființeze o afacere non-agricolă în mediul urban și să creeze astfel noi locuri de muncă în Regiunea Nord-Est, din care face parte și județul Bacău, pot obține o finanțare de câte 32.500 de euro. Este posibil prin proiectul „O nouă șansă pentru Succes în afaceri SUCCES +”, în valoare de aproape 10,4 milioane de lei, cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, Axa Prioritară 3 „Locuri de muncă pentru toți” aplicat timp de 36 de luni în Regiunea Nord-Est.
Proiectul va fi prezentat vineri, 13 aprilie, la Roman (la Hotel Roman Plaza, de la ora 11,00) de Camera de Comerț și Industrie Neamț în parteneriat cu Innova Project Consulting București.
Grupul țintă - ne-a informat Elena Aurora Emilia Miron, manager de proiect - vizează 350 de persoane cu reședințe sau domicilii în Regiunea Nord-Est: 150 de persoane care au deja un loc de muncă, 160 de persoane inactive (în special studenți) și 40 de șomeri.
Cea mai importantă activitate a proiectului o reprezintă finanțarea a 43 de planuri de afaceri. „Acestea – a precizat Elena Aurora Emilia Miron - vor fi selectate printr-un concurs în mai multe etape, derulat în acest an. Pentru a crește șansele de reușită, partenerii proiectului vor organiza un program intensiv de formare, în fiecare județ din Regiunea Nord-Est, cu scopul de a sprijini persoanele interesate să întocmească planuri de afaceri”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu