marți, 10 aprilie 2018

Trei băcăuani mai aproape de Dumnezeu prin picturilor lor



Lucrările semnate de Alex. Bălan și Eduard Coman,
Doi arhitecți băcăuani cunoscuți și pentru pasiunea lor pentru artele plastice, Alexandru Șerban Bălan și Gheorghe Edi Buda, și inginerul Eduard Coman, din Onești, sunt prezenți cu lucrări proprii în expoziția de icoane, sculptură, pictură și grafică „Mai aproape de Dumnezeu”, deschisă de Sfera Design și Asociația Wall of Art, în parteneriat cu Amma New Events, la Galeria Wall of Art din Roman. Expoziția a fost vernisată în preajma Sărbătorilor Paștelui și se află la a doua ediție.
Pe simeze – ne-a informat Iuliana Mălăescu, Event Planner la Amma New Events - sunt expuse lucrări ale unor membri ai Uniunii Artiștilor Plastici, ale tinerilor artiști ai galeriei Wall of Art, dar și ale unor membri ai Ordinului Arhitecților din România, Filiala Teritorială Bacău-Neamț.
Alexandru Șerban Bălan este cunoscut drept autor al unor proiecte arhitecturale îndrăznețe, precum cel pentru restaurarea Casei Vasile Alecsandri, proiectul pentru montarea unor cutii de prim ajutor, proiectul „Bacăul pentru toți”. În expoziție poate fi văzută icoana sa cu Sfântului Gheorghe înfrângând balaurul.  
Eduard Coman la vernisaj
Gheorghe Edi Buda, arhitect cu master în domeniul arhitecturii religioase, a activat și în domeniul artelor plastice (pictura monumentală), punându-și amprenta la pictarea bisericilor Cuvioasa Parascheva, din Bacău, Sf. Nicolae, din comuna Negri, Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil, din Motoșeni.
Eduard Coman, inginer mecanic în Onești, a adus în expoziție un mozaic al cărei subiect se inspiră din tema biblică „Iisus cu vița de vie” sau „Teascul mistic”. Artistul are o întreagă serie de lucrări plastice pe această temă (în special icoane pe sticlă), dar și alte lucrări și o adevărată pasiune de colecționar pentru obiecte vechi.

Mozaicul expus de Eduard Coman

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu