marți, 13 martie 2018

„Planeta este în pericol! Reciclează!” – ne îndeamnă elevii din Letea Veche



Circa 40 de elevi ai Școlii Gimnaziale Letea Veche i-au surprins, la sfârșitul săptămânii trecute, pe locuitorii comunei cu o manifestare care face parte din Programul național de educație pentru mediu „Patrula de Reciclare”. Elevii, care s-au „înarmat” cu un banner pe care apărea sloganul „Planeta este în pericol!!! Reciclează!!!”, au manifestat pe străzile comunei pentru a trage un puternic semnal de alarmă în rândul locuitorilor din care fac parte.

Acțiunea elevilor face parte din a treia etapă a programului „Planeta este în pericol”, derulat din anul 2012 de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec, înscrisă acum în săptămâna „Școala altfel”, organizată sub tema „Să știi mai multe, să fii mai bun”. Manifestarea a avut loc cu acordul și sprijinul directoarei școlii, Mihaela Custură, a prof. coord. Ioana-Alexandra Sion, prof. Mihaela Țăranu și consilierului educativ prof. înv. primar Dorina Ciudin. Cu o zi înaintea manifestației, elevii au fost vizitați de reprezentantul Asociatiei RoRec, Bogdan Pleșca, și de reprezentanta Agenției pentru Protecția mediului Bacău, cons. Maria Ionos.
Asociația RoRec a pus la dispoziție un vehicul de transport pentru deșeuri electrice, electronice și electrocasnice (DEEE) care a însoțit elevii pe tot parcursul marșului. Elevii au scandat diferite sloganuri, cu scopul de a face cunoscută importanța reciclarii, au împărțit flyere din poartă în poartă și au convins oamenii să renunțe la deșeurile DEEE pe care le aveau depozitate în gospodării.
RoRec derulează Programul Patrula de Reciclare cu sprijinul inspectoratelor școlare județene și a agenţiilor judeţene de protecţia mediului, cu avizul Ministerului Educației Naționale. Scopul programului este ca fiecare locuitor să fie convins să trimită la reciclare măcar un deșeu electric (de la baterii, becuri și neoane, la frigidere, mașini de spălat, computere și orice alte aparate electrice și electronice vechi sau stricate), în beneficiul Patrulelor de Reciclare.
„Patrula de reciclare” se desfășoara anual în trei etape. În luna octombrie 2017 a avut loc prima etapa a ediției care se organizează și în acest an, în care școala din Letea Veche a fost înscrisă alături de alte nouă 9 unitati școlare din județul Bacău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu