marți, 13 martie 2018

Indemnizația președintelui Chimcomplex a fost majorată la 8.000 de euro


Virgiliu Băncilă

Acționarii societății Chimcomplex Borzești au aprobat, luni, 12 martie, majorarea indemnizației  președintelui Consiliului de Administrație (CA), dr. ing. Virgiliu Băncilă, de la 5.800 de euro net pe lună la 8.000 de euro. Majorarea va fi aplicată retroactiv de la 1 ianuarie 2018.
La Adunarea Generală a Acționarilor de luni au fost prezenți acționari care dețin 87,24% din capitalul social și nu s-a înregistrat nici un vot împotrivă. Acționarul majoritar al combinatului (aproape 85% din capitalul social) este compania A2 Impex Ploiești, prin care omul de afaceri Ștefan Vuza deține controlul Chimcomplex. Al doilea acționar semnificativ este statul român, prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, care deține 12,34% din acțiuni. Alți acționari au la un loc 3,20% din acțiuni.
Indemnizația președintelui CA, acum în vârstă de 74 de ani, a crescut cu 38%. Virgiliu Băncilă are, însă, merite incontestabile în menținerea combinatului din Borzești pe linia de plutire chiar în perioade de timp nefavorabile și este considerat actorul principal în procesul de preluare a activelor Oltchim. Virgiliu Băncilă, profesionist de înaltă clasă, este unul dintre cei mai longevivi directori de întreprindere din România.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu